Още един от великите режисьори се оказа съблазнен от медията, която предлага все по-сериозни възможности – телевизията. Ясно е, че настоящето няма нищо общо с времето преди половин век, когато Ридли Скот е дебютирал, режисирайки телевизионни епизоди на различни поредици, но от средата на 70-те години неговото време е било посветено изключително на пълнометражни филми (и тук-таме реклами). Сега стана ясно от съобщението на TNT, че прочутият и любим наш британец ще се ангажира с „Raised by Wolves” – и това не означава непременно връщане във времената в началото на човешката цивилизация, както (може би) намеква заглавието.

Сюжетът на поредицата, чиито шоурънър и сценарист е Арън Гузиковски („Prisoners”), ще включва „двама андроиди, чиято задача е да отглеждат човешки деца на тайнствена девствена планета. Когато процъфтяващата човешка колония е заплашена от разцепление, предизвикано от религиозни противоречия, андроидите научават, че да се контролират вярванията на хората може да се окаже трудна задача, която крие много опасности…”.

На нас това „обещание” ни звучи чудесно и много бихме искали да видим Ридли Скот отново в добра форма. За момента няма оповестени актьорски имена, които да се асоциират с проекта, но сме уверени, че няма да мине много време и ще научим и тези подробности – обикновено Скот е добре подготвен, когато се обави започването на негов нов проект. Компанията му Scott Free Productions ще продуцира в партньорство със Студио Т на Търнър и Madhouse Entertainment. Изпълнителни продуценти ще бъдат режисьорът, сценаристът, Дейвид В. Зукър („The Man in the High Castle”), Джордан Шиън („The Terror”), Адам Колбренър („Prisoners”) и Робин Майсингър („Prisoners”). Ето какво споделя легендарния режисьор:

„Винаги съм търсил нови граници на научно-фантастичния жанр и намерих нещо изключително оригинално в „Raised by Wolves” – един цял свят, създаден с внимание и въображение, изпълнен с герои, които се измъчват от екзистенциалните въпроси: Какво ни прави хора? Какви са съставните части на едно семейство? Какво би станало, ако можем да започнем „на чисто” и забравим за всички грешки, които сме правили на нашата родна планета? Ще оцелеем ли? Ще се справим ли по-добре?… Като се има предвид впечатляващото качество на дръзки програми, съдавани от екипите на TNT, това ми се струва най-подходящия „дом” за такъв тип амбициозна телевизия”.

Факт е, че през 2018 беше представен „The Alienist с Люк Евънс и Дакота Фанинг, продуциран от Кари Фукунага, очаква се да дебютира и поредицата „I Am the Night” с Крис Пайн, режисирана от Пати Дженкинс. Изпълнителният вице-президент на оригиналната програма за TNT Сара Обри споделя възторга на компанията, че имат шанса Ридли Скот да работи за тях – иконична фигура в историята на киното, създал епохални образи, и е сигурна, че новата история, която ще ракажат заедно, ще бъде предизвикателна за интелигентността на зрителите, но и ще зарадва всички почитатели на фантастиката. Стискаме палци да стане точно така и (за момента) не мислим за разочарования!

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *