Дензъл Уошингтън и Колин Фарел

Две неща искаме да кажем. Първо, много се радваме, че преди да се завърне към калъпните си роли от последните години в продължението на „Закрилникът”, отново ще можем да видим Дензъл Уошингтън в качествена роля (ако сте пропуснали, той направи отлично представяне пред и зад камерата в миналогодишния „Fences”), с която да ни напомни защо е един от най-добрите актьори на своето поколение. И второ, в екипа ни сме големи почитатели на режисьорския дебют на Дан Гилрой Лешояда” и вярваме, че му предстои доста светло бъдеще в това поприще.

Точно така, става дума за втория филм на Гилрой „Roman J Israel, Esq.” (досега сме го споменавали само мимоходом, покрай новината за възможния нов проект на Гилрой, който ще го събере отново с Джейк Джиленхол и Рене Русо), в който главната роля се изпълнява от Дензъл Уошингтън. Той влиза в образа на Роман Дж. Израел – идеалистичен, интровертен адвокат, който години наред работи, без да привлича внимание. Но когато обстоятелствата внезапно се променят, Роман попада в агресивна фирма под надзора на безмилостен адвокат, където открива дело, което ще тества всичките му способности.

Вижте първия трейлър.

За съжаление, отзивите за „Roman J Israel, Esq.” от Торонто не са от най-положителните, като повечето критици отбелязват, че макар и не лош, филмът е далеч от класата на „Лешояда”. Това, разбира се, е леко разочароващо, но заради изложените по-горе съображения, касаещи Дан Гилрой и Дензъл Уошингтън, както и заради трейлъра, който доста ни допада (операторската работа на Робърт Елсуит е отлична), имаме твърдо намерение да гледаме „Roman J Israel, Esq.” и смятаме, че ще ни допадне.

Roman J Israel, Esq.

Режисьор и сценарист на „Roman J Israel, Esq.” е Дан Гилрой („Лешояда”), а оператор е Робърт Елсуит („Буги нощи”, „Ще се лее кръв”, „Лешояда”). В ролите са Дензъл Уошингтън, Колин Фарел, Кармен Еджого, Шели Хенинг, Линда Грават, Аманда Уорън, Хюго Армстронг, Сам Гилрой, Амари Читом и др.

Премиерата е 3 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Еее трейлърчето е супер свестно бе баси. Кoр за критиците и канадците!

  2. Той е един от най най най добртите !!! Фактите говорят !!! А ти с този коментар доказа колко разбираш от кино !!! Фактите отново говорят !!!