И тази година сред представителите на операционната „мафия“ няма късметлии, които да са се оказали във Венеция по време на фестивала – и все още не разполагаме с впечатления „първа ръка“ от най-новия филм на майсторката Джейн КемпиънThe Power of the Dog“. Сигурни сме, че след като бе удостоен със „Сребърен лъв“ за най-добър режисьор, с престижната „Sebastiane Award“ за най-добър филм в Сан Себастиан, с операторска награда за изключителни умения, връчвана от Variety в Торонто, този филм попада сред „задължителните“, благодарение на майсторството на своите създатели и впечатляващия актьорски екип.

Утешението за голяма част от тези „задължителни“ филми е, че рано или късно, на голям или малък екран, те със сигурност ще стигнат до всички киномани. Вижте новия трейлър на „The Power of the Dog“.

Този трейлър определено е по-интригуващ от предишния – най-малкото заради възможността, която е дадена на всеки от главните герои да каже по няколко думи. Както е видно, отношенията са изключително драматични, а двамата братя наистина са коренно различни един от друг, както е обещано по сценарий. Напомняме, че „The Power of the Dog“ е първият филм на Джейн Кемпиън след „Bright Star“ от преди повече от десетилетие, като тук тя е сценарист, режисьор и продуцент.

Годината е 1925. Братята Бърбанк са заможни собственици на ранчо в Монтана. В местната кръчма на път за пазара двамата срещат вдовицата Роуз и нейният чувствителен син Питър. Фил се държи толкова жестоко с тях, че ги разплаква и се наслаждава на тяхната болка, докато всичките му спътници се веселят. Само неговият брат Джордж се опитва да утеши Роуз, а впоследствие решава да се ожени за нея.

Фил е вбесен и се опитва чрез хитрост да продължава издевателствата си над Роуз – тайно, издалече си подсвирква мелодия, която тя вече не може да изсвири; подиграва се със сина ѝ, а в един момент изглежда решава да вземе момчето под крилото си. Дали Фил ще промени характера си или обрат в историята ще го предизвика към още по-безмилостни постъпки?!…

pdp436220212207 pdp236220212207 pdp336220212207 pdp136220212207

За пресъздаването на изпълнената с драматично напрежение история са ангажирани екип от превъзходни актьори – в ролята на „суровия, синеок и красив, брутално съблазнителен“ Фил Бърбанк е Бенедикт Къмбърбач (как се превръща символът на всичко британско в истински каубой – ето това превъплъщение си заслужава да се види!), в ролята на брат му е Джеси Племънс, като вдовицата Роуз ще видим Кирстен Дънст, в ролята на нейния син е грацилният Коди Смит-МакФий; останалите роли са разпределени между Томасин Макензи, Франсис Конрой, Кийт Карадайн, Питър Каръл, Адам Бийч и др.

Киноразпространението на „The Power of the Dog“ в избрани киносалони е планирано за САЩ, Германия и Дания от 17/18 ноември, а от 1 декември 2021 филмът ще е достъпен онлайн за абонатите на стрийминг-гиганта Netflix в световен мащаб. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments