Остин Бътлър е една от най-бързо изгряващите млади звезди на Холивуд. След като вече може да се похвали с номинация за „Оскар“ за главна мъжка роля в Елвис и с участие в най-успешния филм за 2024 г. до момента, където открадна всяка сцена като Фейд-Рота Харконен, сега обръщаме поглед към следващия му обещаващ проект и то под вещото ръководство на един от любимите ни режисьори – човек, който съвсем наскоро преведе актьора си именно до заветната златна статуетка.

Става дума за Дарън Аронофски, чийто последен филм Китът (The Whale) не просто обра овациите на критиката, но и се увенча с „Оскар“ за главната роля на Брендън Фрейзър. И докато продължаваме да очакваме и новини за другия предстоящ проект на Аронофски, за който знаем – колаборацията му с Джаред Лето, изглежда, че и двата филма са в процес на подготовка и предстои да разберем снимките на кой от двата ще започнат първо.

Филмът, който Остин Бътлър ще поведе, се нарича Caught Stealing и е адаптация на едноименната книга на Чарли Хюстън, издадена у нас под заглавието Хванат в кражба. Историята се развива в началото на 90-те години в Манхатън и разказва за бившия бейзболист Ханк, който живее тих живот, работи в бар и гледа котката на съседа си, когато ненадейно двама здравеняци го изкарват с шутове иззад бара, очевидно търсейки нещо, което той не знае, че притежава. Тогава Ханк започва да използва уменията си с бейзболна бухалка и набързо навлиза в свят, напълно различен от зелените калифорнийски поляни, на които е израснал.

Звучи ни като доста стандартна деветдесеттарска криминална история, но познаваме Дарън Аронофски добре и знаем, че той дори и когато се захваща с уж стандартни неща, успява да ги направи по такъв начин, че остават в съзнанието ни с години наред. Освен това си има причина криминалните екшъни от онова време да се гледат толкова и по тях да се милее, пък и да се пишат толкова книги – публика за това има. Този тип истории винаги могат да бъдат увлекателни и ще ни бъде адски любопитно да видим как младата надежда Остин Бътлър ще се впише пред камерата на един от най-интересните режисьори, работещи в момента.

Обявено е, че Чарли Хюстън ще напише сценария като адаптира собствената си книга, което значи че предстои доста дейност, докато започнат снимките. Въпреки това обаче ще се ослушваме за всякакви новини около филма. 

Ето го синопсисa на книгата, издадена на български от ИнфоДар през 2008 г:

Хванат в кражба“ е натуралистичен криминален трилър, който ни запознава с Хенри Томпсън – човек, оцелял след краха на всички свои мечти и амбиции. Когато един ден се оказва замесен в поредица от събития с трагични последствия, Хенри отново се озовава с гръб до стената и трябва да се бори за живота си. По следите му тръгват хора на руската мафия, корумпирани ченгета и двама братя, издирвани за обири в цялата страна. Всички те се опитват да намерят нещо, на което той е станал неволен собственик и са готови да убиват, за да го получат. Принуден да се бори за оцеляването си, от добро провинциално момче и любящ син, Хенри постепенно се превръща в Бясното куче – убиец, престъпник и собственик на четири и половина милиона долара, с които няма намерение да се разделя…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *