Хан Соло и Боба Фет със собствени филми

Това беше бързо. Само ден след като изпълнителният директор на „Disney” Боб Айгър официално потвърди пред CNBC, че се работи върху самостоятелни филми за „страхотни „Star Wars” герои, които не са част от основната сага” (в това число и от обявената нова трилогия, начело на първия епизод от която е Джей Джей Ейбрамс), вече имаме и идея кои може да са тези герои.

Според източници на Entertainment Weekly това са два от най-емблематичните образи от сагата – Боба Фет и младият Хан Соло. Времевата рамка, в която ще се развива филмът за Соло, е между „Отмъщението на ситите” и първия „Star Wars” филм „Нова надежда”, когато той е още млад и тепърва му престои срещата с вярната му половинка Чуи и в последствие с Люк и Лея, докато филмът за Боба Фет ще бъде или между „Нова надежда” и „Империята отвръща на удара”, или между „Империята” и „Завръщането на джедаите”, където Фет среща съдбата си в пастта на Сарлак.

Тези времеви периоди позволяват във филмите да имат появи и други класически образи като Дарт Вейдър и любимия на всички фенове Джаба, но засега това са спекулации, пък и същите източници споделят, че подготовката на филмите е на изключително ранен етап и е напълно възможно в бъдеще проектите да претърпят сериозни промени. Също така, не изключват възможността в бъдеще да видим и филм за Йода, каквито бяха първоначалните слухове. На този етап, единственото сигурно е, че върху сценариите на самостоятелните филми работят „Star Wars” ветеранът Лорънс Каздан и Саймън Кинбърг, чиито имена бяха потвърдени от Айгър.

Честно казано, не сме супер доволни от тази новина. Не това си представяхме, когато чухме „страхотни „Star Wars” герои, които не са част от основната сага”. Надявахме се на някакви наистина непознати герои, за които все още не сме чували нищо. Вселената предоставя толкова много възможности, че не е истина, и просто не виждаме защо трябва да се разваля мистерията около вече съществуващи образи. Айде, около Боба Фет може да се разкажат много любопитни истории, без да демитологизират образа, и ако трябва да бъдем честни, би ни било интересно да видим филм за него (не и от Джо Джонстън обаче), но за Хан Соло това е невъзможно и сме твърдо против. Само ще го прецакат. Пък и кой актьор може да се мери с направеното от Харисън Форд?

Вижте концептуални рисунки от ранен вариант на „Отмъщението на ситите”, където Соло е трябвало да присъства като малко момче (слава богу, идеята е изоставена), и кажете, че не сте съгласни!

Младият Хан Соло

Младият Хан Соло

Неофициален вариант на младия Хан Соло

Завършваме с един слух за подготвяния от Джей Джей Ейбрамс „Епизод VII” и това е, че Джон Нобъл („Завръщането на краля”, „Fringe”) се ослушва за ролята на централния злодей. С неговата физиономия смятаме, че може да се получи нещо добро.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Noble е прекрасен актьор. Направи изключителна работа с Денетор в трилогията на Джаксън. Мисля, че ще е гениален кастинг, ако го изберат.

  2. Ше УмрЪ!
    Отивам в изгнание…
    Вдън гори-тилилейски, извън Вселената, отказвам се от Живота, и от всичко останало…
    неееееееееееееееееееееееее 🙂 😛 8)