арета франклин

Няма как да подминем информацията, споделена преди известно време от Deadline, за подготвяния биографичен филм, посветен на Арета Франклин. Той е продуциран от MGM, а начело ще застане театралната режисьорка Лийзъл Томи, която получи награда „Тони” за продукцията „Eclipsed” през 2016 година. Сигурни сме, че няма друга по-подходяща актриса от Дженифър Хъдсън („Dreamgirls”), която да пресъздаде иконичния образ на „кралицата на соул музиката” – и слава на обстоятелствата, създателите на филма мислят по същия начин!

Бъдещият киноразказ ще носи името „Respect”, а сценарият му е дело на Кали Коури („Телма и Луиз”, „Nashville”), като амбицията е да бъде разказан пътя на великата певица от детството в хора на църквата на баща й до музикалната легенда и радетел за равноправие, каквато я познава целият свят. Ето какво споделя режисьорката за проекта:

Историята на Арета Франклин от детството й в Детройт до световната звездна слава е изпълнена с борбеност, битки и успехи – животът й е една от най-великите американски истории на всички времена. Няма по-голям шанс за един създател на филми от възможността да пресъздаде този неимоверен стремеж за себереализиране на една изключителна жена, с помощта на таланти като Дженифър Хъдсън, Кали Коури и нашите невероятни продуценти.

Арета Франклин напусна този свят преди няколко месеца, но остави като наследство своето невероятно творчество – 20 R&B хита номер 1, 18 награди „Грами” и 44 номинации, като тя е и първата жена, получила заслужено място в „Залата на славата” на рок-енд-рола през 1987 година. Легендата лично избира Хъдсън да влезе в нейния образ в бъдещ филм, който има за цел да пресъздаде живота й, а младата актриса и певица е поласкана от тази висока чест, която върви в комплект с изключителна отговорност и представлява истинска „сбъдната мечта”!

Лийзъл Томи има номинации за шест награди „Тони” и печели две от тях – за работата й по бродуйската постановка „Eclipsed”. В момента режисьорката е в етап на подготовка на екранизацията по автобиографията на Тревър Ноа („The Daily Show”) „Born a Crime” с участието на Лупита Нионг’о. „Respect” ще бъде продуциран от Скот Бърнстейн (Tradecraft), заедно с Харви Мейсън-младши, както и с Джонатан Гликман и Адам Розенбърг, които ще отговарят за продукцията от името на компанията MGM.

Бъдете сигурни, че ще следим за всякакви ъпдейти, за да сме актуални и информирани по темата!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *