Не е истина, че изминаха точно десет години откакто за последно настръхнахме, чувайки иконичната реплика „Здравей, Сидни!“ от Ghostface (серийният убиец с маска на призрак). През последната година не спряхме да ви държим в течение на развитието около петият филм от култовата хорър поредица „Писък“, стартирана през 1996 година от покойния Уес Крейвън. Днес имаме повод да наточим ножовете и да сложим маските, но не само защото Хелоуин наближава, а най-вече заради появата на първият официален трейлър на петият филм, озаглавен простично „Писък“.

Бързаме да натиснем play и ще споделим мнение след това:

С две думи – харесва ни видяното. Тонът и стилистиката на предходните филми е запазена. Неизбежно е модерните технологии да присъстват, но сме убедени, че сценаристите хитро ще ги оплетат в своите мета-коментари. Приятно е да видим отново „основните заподозрени“ – Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет – макар годините да им личат от километри. Силно се надяваме този филм да постави истински залози и не бихме останали разочаровани ако един от тях се сполети. По всичко личи, че нивото на съспенс и трилър е запазено и е страхотно, че трейлърът не разкрива никакви подробности около сюжета, но ни засища апетита на този етап. Леко заяждане от наша страна е, че предпочитахме филмът да запази цифрата в заглавието си, но разбираме, че от маркетингова гледна точка не е оправдано и изисква зрителите да са гледали предходхите четири филма. Отделно този текущ филм ще служи и като рибуут, така че има смисъл. Чакаме филмът с нетърпение – а вие?

Режисьорите на успешния хорър от миналата година „Ready or Not” – Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет – ще имат възможността да възкресят франчайза и да продължат делото на покойния Уес Крейвън под шапката на Spyglass Media Group и Paramount Pictures. Сценаристи са Джеймс Вандербилт („Зодиак“ и „Невероятният Спайдър-мен“) и Гай Бизик („Ready or Not”, „Castle Rock”). Кевин Уилямсън, който написа и продуцире предните четири филма се завръща като изпълнителен продуцент. Освен Кембъл, Кокс и Аркет, в главните роли ще видим и Джак Куейд („The Boys”), Мелиса Барера („In The Heights”), Джена Ортега („You”) и Марли Шелтън, която изигра ролята на заместник-шериф Джуди Хикс в четвъртият филм от поредицата.

Заради COVID-19 премиерата на филма се измества от 2021 чак за 14 януари, 2022 година. За финал ви предлагаме и официалните постери на филма.

scream-2022-poster

SCM_INT_DGTL_1_SHEET_TEASER_BGR

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Последно съм гледал тези филми около 2000 година. И сигурно 1 и 2 са най-добри, ще си ги припомня някой ден 🙂