Понеже сме фенове, се вълнуваме за много и най-различни предстоящи филми и сериали, но нищо не може да се сравни с нивото на вълнение, което изпитахме, когато разбрахме, че ненадминатият ни любимец Дейвид Финчър ще прави нов филм за сериен убиец заедно със сценариста на „СедемАндрю Кевин Уокър.

Всичките ни любими неща се събират в едно за „The Killer” – Финчър в златната му тема, сценаристът на изключителният му първи филм за сериен убиец, операторът на визуално безупречния „Манк“ Ерик Месършмид зад камерата и прекрасният Майкъл Фасбендър пред нея. Човек би си казал, че няма накъде повече, но не се учудваме, че Финчър има още едно асо в ръкава, а именно – наел е Тилда Суинтън да партнира на Фасбендър в главна роля.

Суинтън е циментирала уважението ни с това, че си избира не просто разнообразни, а генерално неочаквани и нестандартни роли. Тя никога не е просто любовния интерес, разбира се, но дори и повече от това – тя никога не е просто женското присъствие, което балансира главната мъжка роля. И докато е известно, че на Финчър като цяло изграждането на женски персонажи му е слаба страна, самият факт, че наема Тилда Суинтън веднага показва, че тук той държи главната женска роля да е поне толкова силна, многопластова и интересна, колкото мъжката – защото тя други роли няма.

Припомняме, че историята на „The Killer“ е адаптация на много възхвалявания графичен роман, който разказва за наемен убиец, който е на върха на способностите си, но преживява психологическа криза и започва да развива угризения на съвестта точно в момента, в който много страни се интересуват силно от услугите му. Графичния роман се занимава много с политическите последствия, които поръчковите убийства на героя имат в Централна и Южна Америка и докато засега тази част от историята не е ясно дали ще бъде включена в сценария на филма, смятаме, че може само да допринесе към интереса ни.

Единствената лоша новина за този проект е, че ще трябва да го чакаме повече от предвиденото. Снимките трябваше да започнат тази есен в Париж, но са изместени за сега необявена дата догодина, заради ангажиментите на Тилда Суинтън към филма, който снима с Уес Андерсън и доста любопитното начинание на Фасбендър да се включи в 24-часовото автомобилно състезание Льо Ман, за което Мат Деймън и Крисчън Бейл наскоро ни разказаха.

И все пак истината е, че ще чакаме точно толкова, колкото се налага. С двама от най-добрите и (дори по-важно) най-интересните актьори работещи в момента и Финчър зад камерата, това ще е проект, по който ще тръпнем с години, ако трябва. Но хайде да не трябва, молим!

The Killer“ ще бъде режисиран от Дейвид Финчър. Андрю Кевин Уокър ще адаптира сценария от френския графичен роман на Алексис Нолент.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Тази лелка пишещата новината е толкова на небесата с такива аплоузи , че сякаш и или надрусана или е ч****а цяла нощ от черни негри с 8 футови чепа!!! Бяхте простотията чета!

    1. Щях да напиша, че се радвам, че си се научил поне да четеш, понеже писаниците ти са пълна скръб, но май излиза така, че четенето ти е още по-голяма Ахилесова пета…

  2. Надявах се да го видим в края на 2022 г., но явно съм бил див оптимист 🙁