В продължение на години се говореше за игрален филм по „Justice League Dark”, дори и ние се бяхме въодушевили (умерено) по темата, но мрачната комикс серия май няма да стигне до екранизация. Язък, защото благодарение на Гийермо Дел Торо крайният резултат наистина би могъл да бъде „много чалнат, мрачен и още по-як”. Поради сложните авторски права в момента се говори за пълнометражна реализация на идеята… под формата на анимационен филм.

На Comic-Con се очаква премиерата на анимационната адаптация „Batman: The Killing Joke” (с прекрасен рейтинг R), която е съвместно дело на Warner Bros. и DC Entertainment и предстои да излезе за „домашно ползване” – и в тази връзка е станало ясно, че в плановете на студиото влиза и следващ подобен анимационен проект по поредицата „Justice League Dark”. Би било добре да се получи и окончателно потвърждение, но засега нямаме нищо против да си представяме рисувани всичките могъщи герои от вселената на DC.

Говори се, че в историята Константин ще търси Алек Холанд или Swamp Thing. Това е само една от възможните истории, макар че разни спецове са на мнение, че би било добре да се формира „мрачният” екип след поражението на злодейката Enchantress от оригиналната Justice League. Ако DC Entertainment и Warner Bros. успеят да „изковат” сериозна и интересна origin-история в този първи филм, със сигурност ще им се отвори възможност за продължения, а сетнее вероятно ще се стигне и до така чаканата игрална версия.

Определено в близките години, в които с пълна сила се развиват следващите фази на игралните „мрежи” от филми на DC Comics и Marvel, още един филм би се изгубил в многотията, а би било добре да изпъкне именно с мрачни си характер. Изходът е анимация и/или изчаквателна позиция за по-подходящи времена… И ако може – реализацията да е на Дел Торо!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *