Едно от заглавията, по чието пандемично забавяне страдаме най-много и очакваме с най-голямо нетърпение, е „The French Dispatch” на Уес Андерсън. Принципно всеки нов филм на емблематичния режисьор присъства в списъците ни с „задължителни“, но трейлърът на „The French Dispatch” допълнително засили и без това неимоверно голямото ни желание да го гледаме. Сега пък с радост разбираме, че Андерсън вече започва работа по следващия си проект, по който несъмнено отново ще тръпнем.

Въпреки че в момента липсват каквито и да е подробности за история, което е разбираемо, предвид ранния етап на продукцията, Уес Андерсън наскоро споделя в интервю, че планира да започне снимки този септември в Испания, където ще използва локации, наподобяващи пустиня. Другата прекрасна новина е, че той отново ще работи с честата си колабораторка – любимата ни Тилда Суинтън. След като тя вече участва в „Царството на пълнолунието”, „The Grand Budapest Hotel“, „Островът на кучетата” и споменатият “The French Dispatch”, това ще бъде пети филм, по който двамата работят заедно.

Самото присъствие на Тилда Суинтън така или иначе би ни накарало да гледаме всичко, много се радваме, че именно работата й с Андерсън очевидно спори и ще се наслаждаваме на изпълнението й в ново негово произведение. Като много режисьори и Уес Андерсън си има актьори, с които работи редовно, но определено си личи как ексцентричността на Суинтън перфектно се включва в стила на Андерсън и двамата са абсолютен „match made in heaven”.

Всички филми на Андерсън до сега се отличават, разбира се, с изключително разпознаваемия му визуален стил, но също така и с впечатляващите му ансамблови актьорски състави. И въпреки че Тилда Суинтън сама по себе си е предостатъчна причина да сме сигурни, че и този нов проект няма да пропуснем, оттук нататък със сигурност предстои да разберем и кои други актьори ще се включат в новото гмурване в страхотното въображение на режисьора.

След като Уес Андерсън представи „The French Dispatch” по късно този месец на фестивала в Кан и снимките на новия му филм започнат през септември, ще се ослушваме внимателно за всякакви новини откъм кастинг и подробности за историята. За момента обаче обръщаме глави към първите отзиви от Кан, а в края на октомври „The French Dispatch” ще се появи в кината за всички простосмъртни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *