Помните ли „Life in a Day“? През 2010 г. Ридли Скот и Кевин Макдоналд обединиха сили за един изключително любопитен експеримент – да разкажат историята на един-единствен ден на Земята, чрез поредица от видеа, заснети от десетки хиляди хора от цял свят. Финалният филм бе с продължителност 94 мин. и 57 секунди, а кадрите за него са избрани от 80 000 филмчета с обща дължина от 4 500 часа, качени в YouTube на датата 24 юли 2010.

Експериментът беше изключително успешен и сега, десет години по-късно, Ридли Скот и Кевин Макдоналд ще си партнират отново за втори опит, озаглавен „Life In A Day 2020“. Идеята отново е същата – да се ползват видеа, заснети от хора от всички краища на земята, за да се разкаже историята на един „обикновен ден, в необикновени времена“. Датата е 25 юли 2020 г., и вие самите може да станете част от проекта.

В специално изявление, режисьорът Кевин Макдоналд споделя:

Направата на „Life In A Day“ беше едно от най-забавните и отварящи очите преживявания в живота ми. Участниците бяха достатъчно щедри да споделят, понякога доста лични моменти от живота си, в името на огромен, жизнеутвърждаващ, филмов експеримент. Развълнуван съм, че десет години по-късно правим „Life In A Day 2020“. Как сме се променили през това време. Как се е пременило отношението ни към това как снимаме себе си. И в този невероятен повратен момент в историята, какво се надяваме, че крие бъдещето.

Не се сещаме по-подходящ момент за продължение на „Life in a Day“. Дори и 2020 да не бележеше кръгла годишнина от първия филм, това трябваше да е годината за нов филм – прекрасен момент, който да отбележи най-лошото и най-хубавото в живота ни на Земята. Можем да изпаднем в бая поетични излияния, но ще се въздържим. Смятаме, че схващате за какво става дума.

Ако искате да сте част от този проект и видеото ви да бъде използвано във филм на Ридли Скот и Кевин Макдоналд, отидете на lifeinaday.youtube, където ще откриете  информация и насоки за участие.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *