Мартин Макдона и Сам Рокуел
Мартин Макдона и Сам Рокуел

Мартин Макдона е истински гений и е жалко, че не снима филми по-често. От 2008 г. насам, когато е пълнометражният му дебют „В Брюж” (това е в Белгия), британският сценарист и режисьор е реализирал на екран само още два проекта – „Седемте психопата“ (2012) и „Три билборда извън града“ (2017).

Сега обаче изглежда, че нещата могат да се променят, защото научаваме, че докато Макдона работи по четвъртия си филм „The Banshees of Inisherin“ (първоначално известен като „The Banshees of Inisheer”), той не само е написал нов сценарий, но вече е подбрал и част от актьорите, които ще се включат с роли.

Deadline съобщават, че на American Film Market, където се търси финансиране за проекти и се продават вече готови филми (и откъдето тази години изпадат много интересни новини), Мартин Макдона е предложил свой все още неозаглавен сценарий, който да режисира с участието на Оскар Айзък и старите си познайници Кристофър Уокън и Сам Рокуел, който спечели „Оскар“ за ролята си в „Билбордите“.

Разбира се, на този етап не се знае нищо за сюжета, като единственото, което се споменава от Deadline, е, че става дума за „убийствен сценарий от сценарист и режисьор, известен с убийствените си сценарии“. Което на нас ни е абсолютно достатъчно.

Към проекта вече има отправени четири оферти, така че финансирането му изглежда сигурно и работата по реализирането му ще може да започне веднага, след като Макдона завърши „The Banshees of Inisherin“. Дали пък той няма да стане като Терънс Малик, който след като за 30 и кусур години имаше само 4 филма, само за едно десетилетие изпраска шест. А дано.

Друго няма какво да кажем на този етап. Обожаваме Мартин Макдона и ще гледаме всичко, което ни предложи, независимо с кои актьори работи – и това важи не само за филмите му, но и за пиесите му, които по никакъв начин не им отстъпват по качества, но за съжаление, нямаме възможност да гледаме често (ако въобще). Ще се ослушваме за интересни новини около този и всички останали проекти на Макдона и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *