Излезе първият трейлър за един от най-добре приетите филми от тазгодишния фестивал Сънданс – режисьорския дебют на Ребека ХолPassing“. Като цяло се интересувахме от проекта, защото обикновено актьорите, когато решават да режисират, се заемат със сравнително събрани, лични истории, в които дават възможност на свои колеги да покажат способностите си. Отличните отзиви, които получи филмът след първото си представяне на фестивала са допълнителен плюс.

По всичко личи, че „Passing” ще разкаже невероятно интересна и многопластова история, адаптирана от едноименната книга на Нела Ларсен. Разказът проследява две черни жени през 20-те години, които са били най-близки приятелки като деца, но после пътищата им са се разделили, а междувременно едната е решила да крие етничната си и расова принадленост – тъй като е със сравнително светла кожа, тя може „да мине“ за бяла.

От трейлъра веднага става ясно, че освен очевидната расова тематика, „Passing” ще премине и през изключително интересни изследвания на женствеността и ролята на жените в обществото, но и през скрити желания, тайни и сложни семейни отношения.

Богатството на темите ни привлича много, но определено първо трябва да споменем прелестното операторско майсторство, както и черно-бялата визия, която очевидно е избрана с причина. Трейлърът ни харесва, защото ясно показва основния конфликт и изследване на филма, но също така загатва за скритите тайни, които тепърва ще се разкриват докато се развива действието. Другата причина за интереса ни е, че в главните роли ще видим Теса Томпсън и Рут Нега, които харесваме. Няма как да не отбележим и че Александър Скарсгард отново играе нечий безобразно гнусен съпруг, а от „Big Little Lies“ знаем, че това му се получава чудесно.

Passing” е режисиран от Ребека Хол, която е автори и на адаптирания сценарий. В главните роли са Рут Нега, Теса Томпсън, Андре Холанд, Александър Скарсгард и Бил Кемп.

Официалната театрална премиера на филма е насрочена за 27 октомври, след което на 1 ноември ще можем да го гледаме в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *