Джема Артертън - Byzantium

Многократно имахме възможност да споделим, че въпреки че вампирите се поизчерпаха през последните години – и благодарение на „Здрач”, от една от емблемите на хоръра се превърнаха в романтично тийн посмешище – ние проявяваме нескрито любопитство към „Byzantium” и го следим доста отблизо.

Причина за това е Нийл Джордън, който е отличен режисьор (един от любимите ни), както и фактът, че той се завръща към хорър жанра, в който са два от най-емблематичните му филми – „The Company of Wolves” и „Интервю с вампир”. Е, деколтето на Джема Артертън също оказва своето влияние, но за протокола, бяхме заинтригувани от проекта още преди да я видим на снимачната площадка.

Във връзка с премиерата на „Byzantium” на фестивала в Торонто, която предстои утре, в интернет дебютира клип, който е първият ни истински поглед към филма – досега имахме възможност да видим единствено споменатите кадри на Артертън от снимачната площадка, плакат и няколко инцидентни снимки (тях не успяхме да ви ги представим, но сега можете да ги видите най-долу).

(чрез Empire)

Сетихме се за един стар виц за вампир, дамска превръзка и чай, ама ще ви го спестим от уважение.

Трудно ни е да преценим качествата на филма само от този клип, но едно е сигурно, няма да станем свидетели на „типичния” вампирски филм. Джордан е голям майстор и дори и историята да е тривиална и скучна, сигурни сме, че ще компенсира откъм стилистика,  визия и актьорски изпълнения.

И като казахме история, до този момент единственото, което знаехме за филма беше, че става дума за майка и дъщеря вампирки, които пристигат в малко селце, представяйки се за сестри, но вече имаме и официален синопсис:

Две мистериозни жени търсят убежище в малък морски курорт. Клара (Джема Артертън) се запознава със самотния Ноъл, който им осигурява подслон в западналия си хотел Byzantium, а ученичката Елинор (Сърша Ронан) се сприятелява с Франк и му разкрива тяхната смъртоносна тайна. Клара и Елинор са родени преди 200 години и оцеляват, пиейки човешка кръв. Когато истината за тяхната тайна се разпространява, миналото им ги застига със смъртоносни последици.

Ето и снимките:

Сърша Ронан - Byzantium

Сам Райли - Byzantium

Джема Артертън и Сърша Ронан - Byzantium

Джема Артертън и Сърша Ронан - Byzantium

Сърша Ронан - Byzantium

Byzantium” е режисиран от Нийл Джордан по сценарий на Мойра Буфини, адаптация на нейна пиеса. В ролите ще видим Джема Артертън, Сърша Ронан, Сам Райли, Джони Лий Милър, Том Холандър и Кейлъб Ландри Джоунс.

Официалната премиера за Великобритания е през 2013-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *