Светът ще бъде свръх-фокусиран върху спорта още една седмица, поне до края на Олимпийските игри в Токио – нима това не е най-подходящият момент да се появи трейлър на нов филм с именно спортна тематика?! Въпросът е поставен тенденциозно-реторично, защото само като видим специално композираните акценти с музикалните бравурни акорди – и става ясно, че ни чака поредната прилежно и отговорно „пакетирана“ история, създадена за вливане на специална доза самочувствие. Уупс, на фокус са афроамериканци – ще кажете, нали имаше вече „Borg vs McEnroe“, явно е време е и за дамски тенис със специален адрес – Винъс и Серина Уилямс. А главната роля в епоса за тяхното начало по пътя на славата – тази на баща им Ричард, е поверена не на някой друг, а на самия Уил Смит.

Ето как изглежда „King Richard“ на ниво трейлър:

Обещанието на Warner Bros. е за драма, вдъхновена от истинската история на Ричард Уилямс, баща на двете велики тенисистки Винъс и Серина. Още през 2019 година Уил Смит е първият избраник на творческия екип – режисьора Рейналдо Маркъс Грийн („Joe Bell“), сценариста Зак Бейлин и продуцентите Тим Уайт и Тревър Уайт (Star Thrower Entertainment). Актьорът също се включва в продуцентския екип със своята компания Westbrook. Изпълнителните продуценти са сериозен брой – след тях правят впечатление имената на Джейда Пинкет Смит и на двете сестри Уилямс.

Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Създаден по истинска, вдъхновяваща история, „King Richard“ проследява пътя на Ричард Уилямс – бащата, който не може да бъде обезкуражен, отгледал две от най-надарените спортистки на всички времена, променили завинаги историята на тениса. Воден от ясния образ на тяхното бъдеще и използвайки необичайни методи за въздействие, Ричард има план, който ще отведе сестрите Винъс и Серина от улиците на Комптън, Калифорния до световната сцена, превръщайки ги в легендарни икони. „King Richard“ е трогателен филм, който представя силата на семейството, постоянството и на непоклатимата вяра като средства за постигане на невъзможни цели и начин да се повлияе на целия свят.

Последното изречение звучи почти като библейски цитат, но знаем, че благодарение на упоритост и самоотвержен труд (в голяма част от случаите) се постигат желаните цели – стига да знаеш към какво точно се стремиш в живота. Двете момичета имат баща, който е вярвал в тяхното бъдеще – и е вкоренил тази вяра и в тях. Резултатът е изумителен – ненужно е да изброяваме отличията им от тенис-турнирите през годините, но като сме на олимпийска вълна, поне трябва да споменем общият им брой златни медали от игрите в Сидни, Пекин и Лондон – осем!

king_richard_xlg

Освен Уил Смит, в актьорския екип на „King Richard“ са още Сания Сидни и Деми Сингълтън (в ролите на двете прочути сестри), Онжаню Елис като майката на тенисистките, Джон Бърнтал в ролята на треньора Рик Маки, Тони Голдуин като треньора Пол Коен, Дилън Макдермът и др.

Филмът ще се появи на голям екран, както и по HBO Max (Warner Bros. продължават да реализират идеята за „синхронни“ премиери на кино и онлайн) на 19 ноември 2021. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. Филм посветен на анаболната Серина Уилямс… Боже! Ще се пропусне със сигурност. Няма по-голям тумор от тази за световния спорт. Та, тя ще бие и по-голямата част и от мъжете!

  1. Няма начин, която и да е състезателка, по тенис на корт – да победи, когото и да е от топ 200 мъжкия тенис!

  2. Наш Дришо ще го бие. Тази ще бие и повечео мъже повярвай ми!

 2. Филмът ме възбужда и мъжът във мен събужда, уви братя Уилямс ни моа ги стигна тестостеронно, пак ши тебе да пия бабини зъби!

 3. Ей,бугаристански неандерталци, като излезете от пещерата в която дремете ‘непрогледен сън’ и където един неграмотен чалгасар, избран от такива като вас, в момента с неговите малоумни ‘сценаристи’ ви готвят правителство (say what now ?..) ще установите следното:

  Not a single soul in this beautiful universe gives a fuck what you have to say, because 100% of the times you are in fact only speaking about yourself….

  1. Ааааа, моля, моля! Аз за Гнусни Трифонов НЕ СЪМ гласувал. Който си е дал гласа за него- да му мисли. Иначе, да- шъ приема „бугаристански неандерталец“ за комплимент 😀 …

  2. Абе ти що не вземе да се разкараш най накрая от този сайт и да ни оставиш на мира?
   Тук се събираме хора, които коментират филми и какво е редно да има в тях и какво не.
   Не осъзна ли, че вече никой не може да ти тръпи глупостите. Просто се разкарай завинаги и ни остави да си коментираме. Нямаш място тук…Ако ти плащат само да тролиш, постигна точно наобратното. Всички посетители на този сайт те мразят. Дори8 и гейовете те мразят. Постигна точно обратното на целите, за които си дошъл. И си си виновен само и единствено ти.
   Разкарай се най накрая и си намери някакъв гейски сайт и си пиши там.
   Тук има няколко гея, които е удовослтвие да си разговаряш с тях, защото коментираме филми и са приятни хора… а ти си просто едно смрадливо говно.
   Разкарай се….
   Бахти човека къде си. Не си желан тук, но го ли осъзна с тоя олигофренски мозък.
   Айде изчезни най накрая. Да ти еба пичката майчина пропаднала къде те е родила… бахти човека…То ти не си човек.. ти си мазохистичен урод…..

 4. Серина Уилямс ако излезе срещу Майк Тайсън на ринга, Тайсън ще стане на мекица….. толкоз за доброто на тоя филм…