Знаем, че по света съществуват какви ли не изроди, и обикновено сме подготвени, когато попаднем на проявлението на техния „талант” – неведнъж сме споменавали, че обичаме да се осведомяваме за житията и страданията на серийни убийци, които по един или друг начин са успели да изпъкнат сред своите побратими, но въпреки това останахме изненадани, когато се натъкнахме на термина „fetal abduction”, който е в основата на хоръра „Absence”, чиито реклами можете да видите по-долу.

Филмът разказва историята на бременната Лиз, която се събужда и открива, че детето, което очаква, е изчезнало. Докато полицията разследва случая, съпругът ѝ Рик и брат ѝ Еван са единствените, които вярват на нейната версия за случилото се и се отправят към планината, където да останат на спокойствие от общественото внимание и да пробват да намерят отговор на мистерията. Отговор, който ще постави живота им в опасност.

Вижте първо едно няколко секундно тийзърче, което по принцип бихме пропуснали, но не и в случая, защото точно то ни запознава с термина „fetal abduction”, а веднага след това и официалния трейлър и първия клип.

Следват трейлърът и клипа.

Да, става дума за поредния „found footage” хорър, но четохме, че за разлика от повечето подобни филми напоследък, тук форматът работи – „guerrilla-style filmmaking done right”.

Иначе, определено ни допада това, което виждаме, макар че първоначалната ни реакция беше, че щяхме да сме по-доволни, ако обяснението за изчезването на бебето не е беше  свръхестествено или по-точно извънземно, а чисто човешко. Някак мисълта някой да изреже бебето от корема на жена с идеята (фантазията) да го представи за свое ни е по-страшна от всякакви извънземни. Но както и да е, с удоволствие ще хвърлим едно око на филма, ако ни попадне.

За финал, вижте и официалния постер.

ABSENCE - плакат

Режисьор на „Absence” е Джими Лоурий, а в ролите са Ерин Уей, Ерик Матини, Райън Смейл, Стефани Шулц и др.

Премиерата е 5 юли 2013

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *