Матео Гароне

„Гомор” на италианския режисьор Матео Гароне присъства в класацията ни за най-добрите филми на десетилетието и както казахме и там, направо ни изкара ангелите и ни отвори очите за това какво представлява и как всъщност функционира Камора – една от най-старите криминални организации в света. С две думи, отличен филм, който ни кара да следим кариерата на Гароне по-отблизо.

Както изглежда, за следващия си проект той прави рязък завой и от мафията ще се прехвърли на медиите. Според Cineurope (чрез The Playlist), Гароне е започнал работа върху “Big House”, който се фокусира върху „телевизионната индустрия, риалити програмите и илюзията за слава”. Снимките на филма вече са започнали в Рим с участието на Аниело Арена и Лоредана Симиоли, по сценарий написан от Гароне, Уго Чити и Масимо Гаудиосо.

Предвид „Гомор” сме сигурни, че тази тема, която звучи като за традиционен американски филм, тук ще придобие съвсем различни измерения и “Big House” ще ни предложи нещо по-оригинално и нелицеприятно. Нещо от кухнята, дето се вика.

Засега е това. Не е много, но за сметка на това, поне според нас, е доста интересно. С нетърпение очакваме по-нататъшното развитие на проекта – плакати, трейлъри, а и самия филм, за който сме сигурни, че ще дойде на някой от фестивалите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *