Докато всички сме в очакване на Франкенщайнското чудовище, което BBC America са ни подготвили в лицето на сериал по „The Watch”, феновете получават новина, която поне малко може да върне надеждата в сърцата им. Една от първите детски книги от Света на диска „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи“ („The Amazing Maurice and His Educated Rodents“) е на път да се сдобие с анимационен филм благодарение на Sky Cinema.

Добрата новина идва директно от продуцентската компания Narrativia, която покойният сър Тери Пратчет основа през 2012 година. Проектът е подкрепен и одобрен от семейството на автора, което може само да радва феновете. Лошата новина е, че ще трябва да почакаме до 2022 година, за когато е предвидена и премиерата.

За незапознатите ще припомним, че „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи“ е ироничният и пародиен прочит на Пратчет на легендата за флейтиста от Хамелин и на приказките като цяло. Главен герой е умната котка Морис, която, заедно с група от говорещи плъхове и момче на име Кийт, пътува от град на град и пресъздава споменатата история, за да изнудва местното население за пари. Нещата обаче не се развиват според плановете при поредните им жертви и много скоро групичката ще трябва да обедини усилията си с дъщерята на кмета и да се бори на живот и смърт, за да спаси нещастното градче и собствените си кожи.

Адаптацията ще бъде под формата на пълнометражен анимационен филм и някои от главните роли вече са попълнени. Хю Лори ще придаде глас и характер на самия Морис, а Емилия Кларк ще озвучи дъщерята на кмета Малиция. Звездният каст обаче не се изчерпва до тук. Компания ще им правят Дейвид Тюлис, Джема Артертън, Химеш Пател и Хю Боневил, а се очаква и още имена да се присъединят през идващите месеци.

1334835_hughlaurieemiliaclarke_976115

Изумителният Морис“ („The Amazing Maurice”) ще бъде режисиран от Тоби Генкел („Yakari, a Spectacular Journey”), като Флориан Вестерман ще бъде втори режисьор. Проектът ще бъде копродукция между Германия и Англия и две студиа ще работят по анимацията. Това са немското Studio Rakete в Хамбург и английското Red Star Animation в Шефилд. Продуценти ще бъдат Джулия Стюарт, Емели Кристианс, Андрю Бейкър, Робърт Чандлър и Роб Уилкинс. Ето какво споделят някои от тях относно предстоящата адаптация:

Емели Кристианс: Когато прочетох „Изумителният Морис”, знаех, че трябва да превърнем тази история във филм. Студиата работят усилиено да пресъздадат уникалната визия на Тери Пратчет и аз нямам търпение да я видя на екрана.

Андрю Бейкър: Огромен фен съм на сър Тери Пратчет и не бих се впуснал в този проект ако не бях сигурен, че ще отдадем нужното уважение към книгата и ще удовлетвори милионите фенове по света. Имаме страхотен каст и страхотен екип в студиата в Хамбург и Шефилд, който да превърне филма в нещо специално.

Робърт Чандлър: Уловката при „Изумителният Морис” е да уцелиш правилния баланс. Тери Пратчет е брилянтен автор, който не се страхува да изследва мрачни кътчета и да се забавлява докато го прави. Това е тонът на нашия филм.

Роб Уилкинс: Написването на историята на Морис беше такова удоволствие за Тери и се радвам, че всички замесени в този проект подхождат с такова уважение и благоговение към неговата визия.

На нас не ни остава нищо друго освен да чакаме 2022 година и да си припомним оригиналната книга през това време.

5403

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *