Няма друг човек като Клинт Истууд, няма и да има. На 91 години холивудската легенда се готви да представи 39-ия си режисьорски проект, в който поема и главната роля – уестърна „Cry Macho”, създаден по едноименния роман на Н. Ричард Наш от 1975 г.

Cry Macho” разказва историята на Майк Майло – някога преуспяваща родео звезда, чиито живот попада в бездна от депресия и алкохолизъм, след инцидент, който прекратява кариерата му. Майк приема задача от бившия си шеф да открие 11-годишния му син Рафаел в Мексико и да го отведе далеч от алкохолизираната му майка. Пътят през селските региони на Мексико към Тексас се оказва неочаквано труден и изпълнен с опасности и умореният от света коняр се изправя пред демоните от своето минало, травмата и собствената си мъжественост. Постепенно сближавайки се с Рафаел обаче, Майк открива път собственото си изкупление, като учи момчето какво означава да бъдеш  добър човек.

Вижте първия трейлър на филма, който Warner Bros. представиха рано тази сутрин.

Ако сте получили силно усещане за „Гранд Торино“ и „Трафикантът“ не сте сами. Една от причините да се усеща тонално и тематично сходство е, че сценарист на „Cry Macho” е Ник Шенк, който си партнира с Истууд и по споменатите две заглавия. Наистина е впечатляващо, че на тази възраст Клинт Истууд не само работи пред и зад камерата, но продължава да прави някаква форма на рефлексия на забележителната си кариера, без да пропуска и чисто човешкия елемент с теми като любов, загуба, изкупление. Да не говорим че по всички параграфи филмите му са повече от адекватни, че и отгоре.

Финално отбелязваме, че Холивуд има желание да екранизира романа „Cry Macho” на Наш от много време, като през годините с проекта са били свързвани звезди като Рой Шайдър, Бърт Ланкастър и дори Арнолд Шварценегер, за което сме споменавали на сайта през далечната 2011 г. Самият Клинт Истууд също е имал интерес през 1988 г. и е хубаво, че все пак е успял да го реализира.

cry_macho_xlg

Режисьор на „Cry Macho” е Клинт Истууд („Непростимо“, „Реката на тайните“, „Гран Торино“, „Американски снайперист“), а сценарият е на Ник Шенк („Гран Торино“), по едноименния роман на Н. Ричард Наш. В ролите са Клинт Истууд, Едуардо Минет, Дуайт Йокам, Наталия Травен, Хорацио Гарсия Рохас и др.

Премиерата е на 17 септември, едновременно в кината и на HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *