От доста време очакваме да научим подробности за следващия проект на режисьора и сценарист Ари Астър и ето, че най-накрая имаме новини, при това какви. Deadline съобщават, че третият филм на Астър, който ще носи заглавието „Disappointment Blvd.“, ще бъде продуциран от A24 – компанията, която подкрепи предишните му два прекрасни филма „Hereditary“ и „Midsommar“, а в главната роля ще се включи носителят на „Оскар“ Хоакин Финикс.

На този етап няма информация за сюжета и не е ясно дали „Disappointment Blvd.“ е същият проект, който преди време Ари Астър определи като четири часова „кошмарна комедия“, или е нещо съвсем различно. Описанието, което дават Deadline за филма, е „интимен, простиращ се десетилетия портрет на един от най-успешните предприемачи на всички времена“, което може да е всякакъв жанр.

Трябва да отбележим обаче, че в края на ноември се появиха спекулации, че новият филм на Астър ще бъде „сюрреалистичен хорър, ситуиран в алтернативно настояще“. И макар това да са непотвърдени слухове, в тях се споменаваше и евентуалното участие на Хоaкин Финикс, така че, в светлината на настоящата новина, можем да допуснем, че и в останалата информация има поне зрънце истина.

Ако всичко се потвърди, то Финикс би трябвало да влезе в ролята на „изключително неспокоен, но приятно изглеждащ мъж, който има проблематични отношения с властната си майка и никога не е виждал баща си… Когато майка му умира, той се решава да се върне у дома, като пътят му е изпълнен със странни свръхестествени заплахи“.

В крайна сметка, какъвто и да се окаже сюжетът и жанровата принадлежност на „Disappointment Blvd.“, ние при всички случаи ще сме на линия – в нашите очи Ари Астър е заслужил пълното доверие, а като прибавим Хоакин Финикс, който е повече от отличен актьор, както и A24, които просто нямат слаб филм, нещата придобиват абсолютно задължителен характер.

Disappointment Blvd.“ ще отбележи първата роля на Хоакин Финикс след спечелването на „Оскар“ за „Жокера“, но преди това ще го видим в заснетия по-рано „C’mon C’mon“ на Майк Милс. Начална дата за старта на снимките все още не е обявена, но очакванията са „Disappointment Blvd.“ да се реализира преди обявения „Kitbag“ на Ридли Скот, в който Финикс ще изпълнява ролята на Наполеон Бонапарт, тъй като Скот тепърва ще режисира биографичния филм за „Gucci“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ox, стискам палци и за “Булеварда” на Астър, и за “Гучи” на Скот!

    1. За Гучи съм на нокти (от страх да не е провал 😃), докато за Астър – всички пръсти са горе 👌🏻🙂