уди харелсън и матю макконъхи в true detective сезон 1
Уди Харелсън и Матю Макконъхи в „True Detective” сезон 1

Никога не е късно да се присъединим към (все още) тихия възторг на върлите почитатели, които очакваха търпеливо кога НВО ще се осъзнаят – и ще дадат „зелена светлина” за трети сезон на „True Detective”. Според Entertainment Weekly Ник Пизолато вече е написал два епизода, но тъй като компанията (очевидно) си взима поука (да обърнем отново внимание на разкаянието в думите на бившия програмен президент на НВО), няма и следа от някаква друга конкретика (дати, срокове, актьорски ангажименти), освен споменаването на факта, че телевизионният ветеран Дейвид Милч се присединява към работата по новия сезон. Създател и сценарист на страхотния, награждаван и обичан „Deadwood”, Милч е изключителен разказвач, майстор на диалозите и сложил подписа си под много други успешни поредици, пък и умело може да комбинира лиричната проза с безсрамна вулгарност така, че резултатът да радва и предизвиква публиката.

Преобладаващото мнение на специалистите по темата е, че умелата ръка на майстор от класата на Милч ще е от огромна полза за „възраждането” на „True Detective”. Безспорно важен факт е, че от голямо значение за реализирането и успеха на първия сезон беше близкото сътрудничество на Пизолато с Кари Фукунага, който режисира всички епизоди! Възможно е част от безсилието на втори сезон да се дължи на различните режисьорски „включвания” – аз лично нямах сили да изгледам втори епизод и нищо не ме изкушава да продължа до края на сезона… Принудителната почивка, в която компанията „замрази” проекта, може да се окаже за добро – и всъщност всички почитатели на брилянтното кино, което представляваше първи сезон на поредицата, стискаме много силно палци след време (колкото е нужно!) да станем свидетели на още едно такова явление!

А всички фенове, които очакват пълнометражен „Deadwood”, просто ще трябва до почакат… известно време – освен ангажиментите на Милч, трябва да не се забравя и фактът, че Иън Макшейн се е забъркал в „Американски богове” и не се знае дали/кога ще успее да открадне време за друг проект.

Междувременно не бива да се забравя, че всъщност НВО все още не са „благословили” официално очаквания с трепет трети сезон, но все пак е обнадеждаващо, че за него се говори! Стоим си (мирно и тихо) в очакване на… още новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Първи сезон беше невероятен , изключителен сериал , може би и заради актьорското присъствие на Уди Харелсън и Матю Макконъхи. А втори сезон много зле , даже не можах да го изгледам целия, много скучен…

  2. аз лично нямах сили да изгледам втори епизод и нищо не ме изкушава да продължа до края на сезона…
    * * *
    Друго си е, да не си гледал нещо, но да имаш мнение за него… като Борко „много злето“…

  3. Двета сезона са различни сериали – атмосфера, актьори, история… Единственото, което ги обединява, е идеята за детективска работа от коренно различни персонажи. И двата ми харесват по различен начин. Третият също ще бъде различен. Бъдете предупредени, че няма да гледаме пак плоски кръгове, за да няма разочаровани на база мнения в Интернет.