Накратко, доста сме уморени (разбирайте писнало ни е) от разговори за пандемии, отлагания на премиери, нови модели на разпространение, бъдещето на киното и прочее теми, които, в последно време, неминуемо гравитират около по-високопрофилните продукции, сред които е и подготвяната от Дени Вилньов адаптация на монументалната творба на Франк Хърбърт „Дюн“ („Dune“). По тази причина не ни се философства излишно, а директно ще пристъпим към съществото на новината – появата на първи официални материали от филма, откакто видяхме тизйър трейлъра в началото на септември миналата година.

Преди няколко дни Warner Bros. обявиха, че на 21 и 22 юли, ексклузивно в IMAX, ще можем да видим специално превю от „Дюн“, което ще кулминира в очаквания нов трейлър. Ден по-рано, от студиото „тийзват“ събитието, като разпространиха поредица постери с по-важните герои на филма. Преди да ги видите отбелязваме, че премиерата на „Дюн“ ще бъде на фестивала във Венеция през септември, а след поредното разместване, широкият му показ ще стартира на 22 октомври – в един момент Warner отстъпиха от решението си за синхронно разпространение в кината и на стрийминг, като обявиха, че „Дюн“ ще има кино прозорец от 45 дни, но новите постери казват друго.

dune_xlg dune_ver2_xlg dune_ver3_xlg dune_ver4_xlg dune_ver5_xlg dune_ver6_xlg dune_ver7_xlg dune_ver8_xlg begins

Такъв тип плакати обикновено са скучни, но тези са доста изразителни и човек може да открие „бая драма“ в отделните лица. На този етап друго няма да коментираме – чакаме новия трейлър. Повече за филма може да видите в новините ни до момента.

Режисьор на „Дюн“ („Dune“) е Дени Вилньов („Incendies”. „Prisoners“, „Enemy“, „Сикарио“, „Първи контакт“, „Блейд Рънър 2049“), който е и сценарист, наравно с Джон Спейтс („Прометей“) и Ерик Рот („Форест Гъмп“, „Вътрешен човек“) – по романа Франк Хърбърт. В ролите са Тимъти Шаламе, Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Зендея, Джейсън Момоа, Стелан Скарсгард, Дейв Батиста, Хавиер Бардем, Джош Бролин, Шарлот Рамплинг, Дейвид Дасмалчиан, Стивън Хендерсън, Чанг Чен и др.

Премиерата е на 22 октомври в кината и по HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Дюн е с минимум 150-160 млн. бюджет и е нормално да го пуснат , и в HBO MAX. Даже и Марвел изпитват затруднения само от киноприходи 🙂 А доколко си спомням филмът е разделен на 2, така че трябва да си изкара парите задължително

  2. Първоначално Скарсгард ми се струваше подозрителен за ролята, но започва да ми grow-ва 🙂

    1. Честно казано Скарсгард ще прекине всички останали като закове ролята с триметрови пирони….

    2. Твърде е obvious, това беше проблемът и при Ларшон. Дано тук е по-добре.