Кери Мълиган и Зоуи Казан
Кери Мълиган и Зоуи Казан

Абсолютно не сме изненадани от новината, че се подготвя филм (несъмнено само първия от много) за чудовището Харви Уайнстийн и скандалът, който разтресе Холивуд, когато за пръв път излязоха статиите, които разкриха пред света това, за което дотогава само се шушукаше в привилегированите кръгове на киноиндустрията. За щастие обаче филмът няма да се фокусира върху самият Уайнстийн, а именно върху първите две журналистки, които публикуваха експозето срещу него.

Става дума за Меган Туи и Джоди Кантор, журналистки на The New York Times, които публикуват серия от статии, започвайки на 5 октомври 2017, в които подробно описват престъпленията на Харви Уайнстийн, заплахите, с които той е размахвал влиянието си над млади актриси, подкупите, отмъщенията и цялостната система, която му е позволявала толкова години да се измъква с ужасяващото си поведение. След публикуването на статиите двете журналистки събират цялата история в бестселъра „She Said: Breaking The Sexual Harassment Story That Helped Ignite A Movement”, в който освен самите си открития разказват и огромното напрежение, под което са били подложени и заплахите, които са получили, докато са работили по историята. Една от най-високопрофилните случки в последните години в Холивуд, която продължава да има отзвуци и до ден днешен, определено беше само и единствено въпрос на време да се екранизира и се радваме, че главните роли ще бъдат поети от две страхотни актриси.

Джоди Кантор и Меган Туи
Джоди Кантор и Меган Туи

Това са любимката ни Кери Мълиган, която ще изиграе Меган Туи и Зоуи Казан, която пък ще влезе в ролята на Джоди Кантор. Освен че ужасно харесваме Мълиган, а Зоуи Казан до сега ни прави само добро впечатление в сравнителното малко роли, в които сме я виждали („The Big Sick”, „The Ballad of Buster Scrugs”), със сигурност най-вълнуващото от цялата работа е, че филмът е рекламиран като журналистическа драма, по подобие на „Спотлайт” и „All the President’s Men“, което може да роди страхотни резултати. Любопитно е, че двете дами вече са работили заедно – веднъж на сцена в пиесата „The Seagull“, а след това Мълиган беше в главната роля на филма „Wildlife“, режисиран от съпругът на Казан Пол Дейно, чийто сценарий тя е написала заедно с него. Явно връзката между двете съществува от дълго време и е доказано продуктивна, което може само да подобри химията им на екрана.

Филмът, засега озаглавен „She Said“, ще бъде режисиран от Мария Шрейдър („Unorthodox”), а сценарият ще бъде адаптиран от самите Туи и Кандор с помощта на Ребека Ленкиевич (Ида“, „Disobedience“). Филмът ще бъде продукция на обещаващите компании Plan B на Брад Пит и Annapurna Pictures, които до сега многократно са ни впечатлявали.

Ще следим с интерес развитието на „She Said“ – сигурни сме, че ще има още доста новини, свързани с филма, който очакваме да влезе в центъра на наградния сезон в годината на премиерата си.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *