Любимият ни, пословично деен, Стивън Содърбърг винаги е на върха на съзнанието ни, защото знаем, че той не спи и постоянно подготвя нещо новичко за киноманите. След супер приятният „Let Them All Talk”, в който Содърбърг отново ни показа нов тип правене на кино без много фанфари, вече се задава и следващият му филм, за който знаем вече от година и половина, който премина през значителни промени, но най-сетне е факт и ще дебютира след по-малко от два месеца.

No Sudden Move” (който преди се казваше „Kill Switch”) е разказ за обирджии през 50-те години, които решават да отмъкнат ценни документи от неподходящия човек и се оказва, че може би са се оказали в засада. Подробностите около сюжета засега, естествено, са сравнително малко, но това за нас няма никакво значение. Содърбърг е Содърбърг, разказите му за обири са доказано отлични, а тук ще имаме удоволствието едновременно да видим уникално подбран актьорски екип, поставен във визуално страхотната епоха на Щатите през 50-те години, което още от първите промоционални кадри се вижда, че ще е удоволствие за гледане.

Преди да видите първия тийзър, който (за наше огромно щастие) не показва почти нищо от сюжета, само ще ви изброим имената, включени в проекта – прекрасният Дон Чийдъл повежда екип, включващ Бенисио дел Торо, Рей Лиота, Джон Хам, Ейми Сеймец, Брендан Фрейзър, Джулия Фокс, Кийран Кълкин, Ноа Джуп и Дейвид Харбър.

Вече сме влюбени, особено в първия кадър, в който Дон Чийдъл говори от телефонна кабина, докато Бенисио дел Торо наднича отстрани – то не е мрак, дъжд, петдесетарски облекла и мистериозна атмосфера – всичко ни привлича. А самият факт, че първите рекламни материали, които виждаме не ни показват дори и половината от страхотните актьори, включени във филма, само ни подсказва, че има още мнооого какво да видим от „No Sudden Move”.

Стискаме палци само Warner Bros. да уважат дългогодишната си колаборация със Содърбърг и да не развалят филма му с предстоящите трейлъри, но от сега е ясно, че това ще е едно от заглавията, които няма да пропуснем това лято.

no-sudden-move-3-20210521 no-sudden-move-4-20210521

No Sudden Move” e режисиран от Стивън Содърбърг по сценарий на Ед Соломон („Mosaic“, „Bill & Ted’s Excellent Adventure”).

Премиерата ще бъде на фестивала Tribeca в края на юни, а за широката публика филмът ще бъде достъпен на 1 юли в HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *