Фактите говорят – с малко нередовен ритъм в появяването на сезоните от 2013 година, с десетки награди и номинации и с висок рейтинг сред зрителите, „Peaky Blinders е един от изключително популярните и харесвани сериали. Той действа успешно като магнит за внимание от страна на публиката в Netflix, но както и цялата ни реалност в момента, бъдещето на сезон 6 е поставено „на пауза“ – все още не се знае дали продуцентите ще успеят да пуснат епизодите през 2021 или феновете ще трябва да изчакат до 2022 година.

Неговият създател Стивън Найт обаче е ангажиран междувременно с друг проект – според Deadline той работи по нова поредица, посветена на британското музикално явление „Two Tone“ от края на 70-те и началото на 80-те години на ХХ век. Името идва от компанията „2 Tone Records“, а този специфичен жанр представлява смесване на традиционната ска-музика от Ямайка с елементи на пънк-рок и ню-уейв.

Бъдещата телевизионна поредица все още си няма име. Найт очевидно е почитател на стила, пък и тази музика е помогнала да се обединят коренно различни групи от млади хора – черни, бели, с азиатски произход, именно чрез музикалните общности в Ковънтри и Бирмингам преди четири десетилетия. Ето какво споделя за идеята Стивън Найт:

Този проект е близък на сърцето ми, тази територия е много лична – не само защото там е домът ми. Аз съм израснал с тази музика и с хората, които са нейни почитатели. Това беше саундтракът на времето, който пасваше идеално на настроението на времето, лееше се по улиците, в клубовете, на футболните терени. Бирмингам и Ковънтри са местата, където се роди „Two Tone“ и ние ще се опитаме да проследим развитието на музиката през годините.

Стивън Найт е добре познат на киноманите с работата си по поредицата „Taboo“ и филма „Serenity“, с авторски и продуцентски ангажименти към „See“ на Apple TV+, а също и с отговорностите си на сценарист на филми като „Източни обещания“, „The Girl in the Spider’s Web“ и „Locke“. Все още няма яснота кога ще стартират снимките на новия музикален сериал, а също и не се знае кой стрийминг-оператор ще реши да го вземе за разпространение. Ще очакваме новини, за да споделим своевременно, а ако искате да се потопите във „вайба“ на времето – ето една компилация:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Страшно обичам да слушам музика (и то рок- музика във всичките и „форми“, както предполага и никнейма, който съм си избрал 🙂 ), ама, мамка му, нямам никаква представа кои по дяволите са шибаните ТюТон (или както там се изговаря на български)!!!!

    П.П. Ако, подобен сериал (въобще) се появи, предполагам, че всичките 15 фена на ТюТон ще го изгледат с огромен интерес 😀 …