Човешкият живот така и така е повече от незначителен, в сравнение с времевите граници, в които оперира на Вселената, какво остава, ако бъде редуциран до един-единствен ден. Това е темата на „В капана на времето“ („Old”) – най-новия мистериозен трилър на противоречивия М. Найт Шамалан, който се вдъхновява от комикса „Sandcastle“ на Пиер Оскар Леви и художника Фредерик Пийтърс, разказващ за плаж, на който хората остаряват ужасяващо бързо (а път извън него няма).

В началото на февруари видяхме един Super Bowl тийзър на „В капана на времето“, който, беше достатъчно красноречив по отношение на концепцията, тона и атмосферата на филма, но сега е време за пълeн трейлър. Не бихме казали, че той добавя нещо повече, но все пак предлага няколко допълнителни щрихи към картината, без по никакъв начин да разваля мистерията. Вижте.

Ще ни простите скептицизма, но напоследък винаги имаме едно на ум когато става дума за М. Найт Шамалан. Човекът има страхотни филми, но по-често, особено последните 20-тина години, предимно разочарова (изключение е само „На парчета“). Трейлърът е уж ужасно напрегнат и драматичен, но на моменти ни идва „unintentionally funny“…

Не знаем, може пък проблемът да е „само в нашия телевизор“, Надяваме се да е така и крайният резултат да е на висотата на ранните филми на Шамалан. Принципно концепцията е супер и има потенциал за голяма психологическа дълбочина и ужас – осъзнаването на нашата тленност и незначителността ни пред лицето на природата може да бъде доста травматично, особено когато са замесени и деца. Стискаме палци.

За финал ви предлагаме официалния синопсис на „В капана на времето“ и един идеен постер.

За дълго планираната си ваканция, младо семейство се отправя на пътешествие към усамотен тропически плаж, който случайно откриват в интернет. Мястото е повече от невероятно и макар и да не е чак толкова уединено, колкото са се надявали, предлага идилия отвъд най-смелите им мечти. С напредване на времето обаче става ясно, че райското кътче крие ужасяваща тайна. По някакъв необясним начин всичко, което се намира на плажа, остарява неимоверно бързо като целият живот на хората се съкращава до един-единствен ден и никой от тях не е способен да си тръгне от брега. Семейството има на разположение само няколко часа да разкрие мистерията и да успее да се спаси преди да е станало твърде късно.

old-poster-20210528

Режисьор, сценарист и продуцент на „В капана на времето“ („Old”) е М. Найт Шамалан („Шесто чувство“, „Неуязвимият“, „Следите“, „На парчета“). В ролите са Гаел Гарсия Бернал, Вики Крийпс, Руфъс Сюъл, Алекс Улф, Кен Люнг, Томазин Макензи, Ембет Дейвиц, Илайза Сканлън, Ники Амука-Бърд, Аби Лий, Арън Пиер, Катлийн Чалфант и Емун Елиът.

Премиерата е насрочена за 23 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Чудят се каква глупост вече да измислят, то не бяха глухи, слепи, сега ще почнат и да ядът през гъзът и да серат през устите, само и само да e различно!