По принцип всяка година чакаме Super Bowl-a с интерес, тъй като въпреки че не би могло да ни пука по-малко за американски футбол, това е такова събитие, което се гледа от милиони и традиционно в полувремето се показват реклами, които са почти толкова атрактивни, колкото и самият мач. Сумите, които се плащат за 30-секунди спотове са пословични и принципно знаем, че вероятно ще видим трейлъри на най-големите предстоящи боксофис надежди.

Тази година обаче, поради нещастното стечение на обстоятелствата, наречено ковид, за повечето филми, които (надяваме се) ще дебютират на голям екран през идните месеци, вече сме гледали траейлър, затова вълнението не е чак толкова голямо. Но, слава богу, изненади все пак има, а една от тях е първи тийзър на следващото произведение на М. Найт Шамалан, озаглавено „Old” („В капана на времето“).

Това е филмът, за който досега единствено знаехме, че ще има любопитен международен актьорски състав, включващ Гаел Гарсия Бернал, Ели Крипс, Алекс Улф, Томазин Макензи, Елайза Сканлън и др. Историята разказва за семейство, което отива на почивка на идиличен тропически плаж, но вместо търсеното спокойствие там те откриват, че мистериозни обстоятелства карат времето да тече по-бързо и в резултат животът им е редуциран до един единствен ден…

Първият тийзър на „Old” много успешно успява да предаде ужасът от изненадващото откритие, както и да ни грабне погледите с прекрасните кадри на самия плаж. Вижте го сега:

„Тропически плаж“ определено не е редовния сетинг за филм на Шамалан, но от трейлъра се вижда, че контрапункта между райската локация и страховитата заплаха работят в полза на филма. С Шамалан винаги имаме известни притеснения, защото добре знаем, че той е способен както на големи триумфи, така и на големи падения, обикновено защото се е отнесал прекалено много в посоката на личната си естетика. Въпреки това „Old” със сигурност се качва високо в списъка с очаквани заглавия, защото знаем, че когато Шамалан е добър, той е изключително добър, самият сюжет ни изглежда много интересен, а актьорския състав е само черешката на тортата.

Ето го и официалният синопсис:

Това лято визионерът М. Найт Шамалан ще представи ужасяващ и мистериозен нов трилър за семейство на тропическа ваканция, които откриват, че отдалечения плаж, на който релаксират за няколко часа, някак си ги кара да остаряват изключително бързо, свивайки целия остатък от живота им до един единствен ден.

old-post-20210208

Old” („В капана на времето“) е написан, режисиран и продуциран от М. Найт Шамалан. В главните роли са Гаел Гарсия Бернал, Ели Крипс, Алекс Улф, Томазин Макензи, Илайза Сканлен, Руфъс Сийуел, Кен Люнг, Ники Амука-Бърд, Аби Лий, Арън Пиер, Ембет Дейвидс, Емун Елиът и Катлийн Чанфат.

Премиерата е насрочена за 23 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Отдавна нямам желание да му гледам дори трейлърите на Шамалан

  2. Шамалан имаше два филма ,,Unbreakable“ ,,The Sixth Sense“ ,следващатите му проекти са повторения, вариации на първите му заглавия.
    Нищо креативно, ново, не успя да покаже Шамалан през годините.