Спор няма, че Netflix са изключително продуктивни и не спират да произвеждат все повече и повече съдържание, с което да поддържат интереса на своите зрители. Аниме каталогът им също расте стремглаво и се увеличава с множество познати светове като тези на „Castlevania”, „Pacific Rim”, „DOTA” и „Dragon’s Dogma”. Съвсем скоро ще могат да добавят и „Resident Evil” към колекцията си.

Още през октомври месец миналата година ни представиха кратък тийзър и снимки от подготвяната анимационна поредица „Infinite Darkness”. Време е за първия трейлър, както и доста подробно описание на сюжета.

Вижте първо рекламата:

„I will show you fear!”

Не е най-вдъхновяващият трейлър на света, но ще ни е интересно какво са постигнали с историята. По-долу ще намерите доста дългото и подробно описание на сюжета, който ще се развива няколко години след действията в четвъртата част от играта. За незапознатите, в „Resident Evil 4” играчът поема ролята на Леон Кенеди, който е изпратен от президента на Щатите в Испания, за да спаси дъщеря му. Момичето е отвлечено от мистериозен култ, който е манипулиран посредством паразит.

Ето какво ще ни очаква в „Resident Evil: Infinite Darkness”:

Преди шест години хеликоптер на специалните части на Щатите е свален над Панемстан по време на мисия в разгара на гражданска война. Отряд войници, които са били вече на мястото, отказват заповедите да останат на позицията си и се насочват към катастрофата, за да помогнат на пострадалите. За съжаление, екипажът на хеликоптера вече е избит. На войниците, водени от своя капитан Джейсън, им се налага също да напуснат бойното поле, за да спасят живота си. По време на бягството си отрядът става свидетел на странно поведение от страна на уж мъртвите им колеги.

В наши дни, през 2006 година, хакери успяват да пробият защитата на Белия дом и да се доберат до строго секретни файлове. Четири агенти, сред които Леон С. Кенеди и Джейсън, героят от Панемстан, са поканени да разследват инцидента. Нещата бързо се обръщата с главата надолу и много скоро им се налага да се изправят срещу цяла тълпа от побеснели и гладни зомбита. Бързо става ясно, че откраднатите файлове са свързани с биологична лаборатория в Шанхай, която е и следващата цел на агентите. Те са насочват към Шанхай в модерна подводница, но още преди да достигнат целта си, са нападнати от подобни на плъхове биоорганични оръжия.

По това време Клеър Редфийлд е в Панемстан, за да помага с бежанците. Тя вижда странна рисунка, показваща жертва на вирусна инфекция, която я кара да започне свое собствено разследване. Скоро намира информация за ужасяващи експерименти, провеждани по време на гражданската война. Двамата с Леон постепенно се приближават до ужасяваща истина, криеща своето начало в Панемстан.

residentevil_main_horizontal_20210520

Стискаме палци да получим интересна история с достатъчно зомби екшън и ужасяващи моменти. „Resident Evil” вселената е в своя разцвет с последната игра от поредицата „Village” радваща се на успех сред критици и фенове. На този етап ще трябва да се задоволим с аниме екранизацията докато чакаме и игралния „Resident Evil: Welcome to Raccoon City” през есента.

Resident Evil: Infinite Darkness” ще дебютира по Netflix на 8 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Looks okayish. Доколкото знам, покрай премиерата ще бъде пуснат и graphic novel, вдъхновен от сериала.

    1. Наистина? Това не го знаех аз… но звучи интересно. Явно доста искат да развият историята.. При положение, че новият филм ще е адаптацията, уж, на втората част, ще е интересно да видим какво ще направят тук 🙂

    2. Аз така и не разбрах въпросният комикс дали ще е някакъв sidequel/prequel или ще е адаптация на сериала. Ще узнаем скоро ай гес. 🙂