След успеха на Гражданска война в боксофиса, сега подходящо излиза друг трейлър на филм, който също се занимава с военни кореспонденти, журналисти и фотографи, които рискуват живота си, за да разкажат историите от фронта. Тук обаче ще говорим за Втората световна война и един от първите известни военни фотографи на света – бившата моделка Лий Милър.

Както вече сме споменавали, очакваме Lee с нетърпение, откакто беше обявено, че Кейт Уинслет ще поеме главната роля. Уинслет е една от най-големите ни любимки и естествено я гледаме във всяко едно начинание. Пък и може да се каже, че биографичните филми по време на Втората световна война са неин специалитет, имайки предвид, че именно за The Reader е напълно заслуженият ѝ „Оскар“.

Lee освен това се хвали с изключително богат поддържащ актьорски състав, пълен с други носители на награди, които да подкрепят Уинслет в този разказ – Марион Котияр, Андреа Райсбъро, Александър Скарсгард, Джош О’Конър и (трябва да си признаем, изненадващо) Анди Самбърг. Тази комбинация от талант няма как да не ни съблазни, особено пък в такъв интересен разказ от действителността.

Вижте трейлъра сега:

Изглежда сравнително стандартно като за такъв тип филм, а пък и отзивите след дебюта на му на фестивала в Торонто миналата година бяха позитивни, но не бляскави. Все пак не бихме изпуснали каквато и да е роля на Уинслет, особено пък с подобен поддържащ каст, но още повече – държим много да видим първият пълнометражен наративен филм,  който Елън Курас режисира. Тя е работила като оператор за някой от най-добрите режисьори на света и дори и Lee да не е най-доброто, на което е способна, сме сигурни, че изглежда страхотно, а и се интересуваме от това как хората започват режисьорските си кариери.

Lee е режисиран от Елън Курас по сценарий на Лиз Хана (Вестник на властта), който адаптира книгата на Антъни Пенроуз The Lives of Lee Miller. В главните роли са Кейт Уинслет, Марион Котияр, Андреа Райзбъро, Алекзандър Скарсгард, Джош О’Конър, Самюел Барнет и Анди Самбърг.

Премиерата е насрочена за 27 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *