Винаги реалността е най-подходящият вдъхновител на най-страховитите трагични сюжети. Поредно доказателство дават HBO Max с подготовката на криминален сериал по случая с Майкъл и Катлийн Питърсън. Ако имената ви звучат познато, то е защото сме обръщали внимание на едноименния документален сериалThe Staircase“, реализиран преди няколко години от Netflix. Напомняме, че става дума за подозрителната смърт на Катлийн, съпруга на американския писател Майкъл Питърсън. Освен документалната поредица, дело на режисьора Жан-Ксавие де Лестрад, по случая са се изписали тонове репортажи и книги.

Готвената драматизация е поверена на сценаристите Антонио Кампос и Маги Кон, които ще бъдат също изпълнителни продуценти, както и шоурънъри, а Кампос ще носи отговорността и за режисирането на шест от осемте епизода. И макар първоначално за ролята на главния заподозрян в убийството да е коментиран Харисън Форд, новината от преди няколко дни е, че на негово място в проекта ще се включи носителят на „Оскар“ Колин Фърт.

Ще се въздържим от сравнения с други подобни техни роли като „крийпи“ персонажи, само ще кажем, че с огромно удоволствие бихме проследили всичко, в което решат да се появят, защото излъчват харизма, стил и класа, изградени през годините. Нямаме търпение каменното лице на Фърт да смразява всички около него, а Антонио Кампос споделя, че по различни поводи е работил за този проект още от 2008 година:

Дълъг и криволичещ беше пътят на тази идея – от началото до възможността за реализиране, която намерихме благодарение на партньорството с HBO Max и Annapurna Television, които ще бъдат копродуценти. Невероятният Колин Фърт се включва в драматизирането на тази сложна история от реалността.

Към неговото въодушевление суперлативи добавят и колегите от Annapurna, както и от HBO Max, поставяйки акцент върху таланта на актьора в главната роля. В очакване на „The Staircase“, междувременно Фърт ще може да бъде видян в „Пътуване към спомените“ заедно със Станли Тучи (филмът е час от програмата на Киномания), в „Mothering Sunday“ с Оливия Колман и „Operation Mincemeat“. Crossing fingers for the future – във всякакъв смисъл. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *