Euphoria

Вече е ясно защо снимката на двете прекрасни глави, склонили се една към друга в първия поглед към „Euphoria”, ни навява тъга – срещата на двете сестри, в чиито роли влизат Ева Грийн и Алисия Викандер, се случва след години отчуждение, а поводът за тази среща е един наближаващ край. Емили решава да заведе своята по-малка сестра на „най-красивото място на този свят”, където на Инес е поднесена ужасяваща истина – сестра й умира. Когато се намираш в края на пътя, реалността безпощадно се променя и светът придобива различни измерения – за теб самия и за хората, които обичаш…

Важен детайл в историята на англоезичния дебют на шведската режисьорка Лиса Лангсет е въпросът за личния избор. От малкото информация, свързана със сюжета, става ясно, че героинята на Ева Грийн е наясно със съдбата си и сама решава да сложи край на живота си. Домакините на прекрасното имение, превърнало се в място за помирение между сестрите, осигуряват уют и спокойствие, така необходими на всеки отделен човек в моменти на съдбоносни решения. И тъй като познаваме способностите и на двете дами в главните роли на „Euphoria”, ни изпълва непоколебима увереност, че разказът за сложните взаимоотношения между техните героини ще бъде предаден по възможно най-деликатния и естествен начин.

Сигурни сме, че не е случаен изборът на Викандер да застане и като продуцент зад проекта, особено след като вече е работила по два филма с режисьорката Лансгет. За умела ръка и прекрасен кастинг говори не само изборът на актрисите за двете главни роли, но и поканата към великолепната Шарлот Рамплинг, а появата на Чарлс Данс винаги е наслада за сетивата. И макар красотата на рая, към който се отправя това пътешествие, да е само привидна, ние сме убедени, че зрителите ще изпитат наслада от срещата с историята и актьорите, които я пресъздават.

euphoria_xxlg

След премиерата му в Торонто, „Euphoria” е представян на фестивалите в Цюрих и Пусан, а срещата му с публиката в Швеция и Норвегия предстоят съответно на 2 и 16 февруари 2018. Очакваме мааалко по-дълъг трейлър и някаква индикация за други премиерни дати – в Европа и (евентуално) Щатите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *