„Louder Than Bombs” с Джеси Айзенбърг

Йоаким Триер е режисьор, който може да бъде наречен „фестивален любимец”. Той е норвежец, роден през 1974 г. в Копенхаген, Дания. Израства в семейство на кинаджии и започва да снима 8-милиметрови филми на петгодишна възраст. Завършва Европейския филмов колеж в Дания, учи в Британското национално филмово и телевизионно училище, далечен роднина е на прочутия Ларс. Игралният дебют на Йоаким Триер „Повторение” от 2006 година получава наградите за най-добър режисьор в Карлови Вари и Торонто. „Осло, 31 август”, дебютирал в програмата „Особен поглед” в Кан, беше показан преди няколко години в програмата на София Филм Фест и е филм, който международната критика помни и много харесва. Третата му творба – „Louder Than Bombs” – беше номинирана за „Златна палма” преди няколко месеца в Кан.

Не сме се съмнявали във възможностите на Джеси Айзенбърг да влиза безпрекословно в роли и емоционални състояния – най-различните му роли в последно време демонстрират директно таланта му. Още повече ни радва присъствието на Изабел Юпер и Гейбриъл Бърн – ветерани с опит и харизма, които гарантират сигурност, но и предполагат изненади за ценители. В актьорския екип участват още Ейми Райън, Дейвид Стратеърн и Девин Друид, когото може да видите в действие в два от рекламните клипове на филма.

http://www.youtube.com/watch?v=IHmlDx8BuXM

Ето какво гласи официалният синопсис на „Louder Than Bombs”:

Предстои откриването на изложба на известната майсторка на камерата, военния фотограф Изабел Рийд – три години след ненавременната ѝ смърт. По-големият ѝ син Джона се завръща във фамилната къща и след толкова години на отчуждение е принуден да прекара известно време с баща си Джин и по-малкия си брат Конрад, който е във възрастта на типичните „дръпнати” тийнейджъри. Бащата отчаяно се опитва да осъществи контакт със синовете си, а общата им битка е в името на спомените за жената, която всеки от тях пази в сърцето си по съвсем различен начин.

Като почитатели на този тип психологическо кино ще кажем, че завиждаме на Кан и Мюнхен, където вече са видели „Louder Than Bombs” във фестивалните програми, на 12 август предстои да бъде представен и в Мелбърн, през септември ще участва и на фестивала в Торонто, а на кино ще излезе (засега само) в Норвегия през октомври 2015. За Щатите уж има официален разпространител – The Orchard, но за момента му липсва премиерна дата за пролетта на 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *