Като цяло не харесваме огромната част от произведенията на Пол Фийг – „Лесна услуга” ни беше сравнително забавен, „Шаферки“ му събра много фенове, „Last Christmas” беше доста нетърпим, а въобще няма и да споменаваме „Ловци на духове“. Факт е обаче, че повечето от филмите му (и особено „Шаферки“) са успешни и в резултат той е натрупал достатъчно количество капитал от добра воля, че да продължава да прави доста високопрофилни филми.

Става ясно, че Фийг ще режисира адаптация на първия от поредицата от шест „young adult” романа „Училището за Добро и Зло“ („The School for Good and Evil”) – тоест, ясно е, че се точат зъби по франчайз. Както във всички YA поредици, младият каст ще бъде подкрепян от установени и успешни актьори, а в случая, доста типично за проект на Фийг, става дума за първокласни актриси – Чарлийз Терън и Кери Уошингтън. Ясно е, огромни фенове сме на Чарлийз и въпреки че не се кефим на всеки един избор, който прави, веднага виждаме защо е поела ролята в този проект.

Поредицата „Училището за Добро и Зло” на Соман Чайнани разказва за двете най-добри приятелки Софи и Агата, които са приети в две елитни, противопоставени училища – едното за добри феи, а другото – за лоши, където децата се обучават да бъдат приказни герои и злодеи. Софи има амбиция да бъде легендарна принцеса и да се обучава в Доброто училище и да следва стъпките на Пепеляшка и Снежанка. Агата с готическите си дрехи и неприятната си котка изглежда родена за Злото училище. Двете обаче са приети в обратните на очакванията им институции и трябва да разрешат мистерията как се е случило това.

Като история ни звучи доста стандартно за такъв тип произведение, но явно книгите са безумно популярни, така че има вероятност филмът да привлече сериозно внимание. Естествено, без дори да проверяваме, знаем, че Чарлийз Терън ще поеме ролята на директорката на Злото училище, а Кери Уошингтън – тази на Доброто. Пределно ясно е колко на място е кастингът, надяваме се обаче Терън и Уошингтън да имат възможност да са по-скоро учителите в „Хари Потър“ (истински герои с интересни персонажи и развитие), отколкото например Кейт Уинслет в „Дивергенти“.

Струва ни се, че позатихна манията по поредиците, адаптирани от романи за юноши със специални умения, но ни е ясно, че щом книгите за „Училището за Добро и Зло“ („The School for Good and Evil”) са толкова успешни, беше само въпрос на време и по тях да започне да се подготвя екранизация. Феновете на този тип филми и книги вероятно ще бъдат развълнувани, ние си запазваме правото на скептицизъм по адрес на Пол Фийг, но със сигурност ще хвърлим един поглед на проекта отново, когато започнат да излизат готови кадри.

Image_6791218_308_0

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *