Не може да се отрече, че 2020 година беше изпълнена с много кино разочарования. Десетки филми, кой от кой по-амбициозен, които трябваше да видим по кината, бяха отложени или дори, за радост на стрийминг платформите, пуснати на малък екран. Такъв е и случаят с предстоящата продукция на един наш любимец, а именно Едгар Райт. „Last Night in Soho”, който ще бележи първия опит на режисьора да избяга от комедията и напълно да се впусне в хорър жанра, трябваше да излезе на голям екран миналия септември, но поради пандемията бе отложен за април 2021. Сега, броени месеци преди евентуалната премиера, имаме нов поглед към загадъчния трилър.

Сравнително малко се знае за сюжета на филма, тъй като Едгар Райт предпочита зрителите да гледат „на сляпо“ и рядко споделя твърде много детайли. Това, което е сигурно, е, че историята ще се развива в две времеви линии – през 60-те години на миналия век и в наши дни. През 2019 г. Елоиз, изиграна от новозеландката Томасин Макензи, се мести от провинцията в града, за да преследва страстта си по моден дизайн, но нещата съвсем не потръгват гладко. Междувременно през 1965 г. певицата Санди – в ролята ѝ ще се превъплъти блестящата Аня Тейлър-Джой – попада в подобна ситуация и разбира, че артистичният квартал на големия Лондон съвсем не е това, което изглежда. И двете момичета разбират, че привидният блясък на Сохо хвърля зловеща сянка, способна да ги погълне цели.

Сценарият на „Last Night in Soho” е плод на колаборацията между самия Едгар Райт и Кристи Уилсън-Кернс, работила със Сам Мендес по „1917“. Режисьорът твърди, че именно 25-те му години живот в лондонския арт квартал стоят зад вдъхновението на филма. Ето какво още споделя Едгар Райт по темата:

Какво са видели тези стени? Разходки по улиците късно през нощта. Сохо стана много по-модернизиран, но все още има тази тъмнина точно под повърхността. Това е едно от онези места, където трябва да стоите неподвижни само 60 секунди, за да се случи нещо странно или вълшебно, или необичайно, или зловещо.

Новият кадър от „Last Night in Soho” буквално хвърля „червена“ светлина върху героинята на Аня Тейлър-Джой Санди, а в мрачните сенки на заден план се прокрадва и мистериозният персонаж на Мат Смит. Вижте.

ast-night-in-soho-bts-111-20210111

Истината е, че цялата тази тайнственост около проекта ни въодушевява още повече, а всеки нов кадър ни оставя жадни за още и още. Не крием и факта, че актьорският състав също силно привлича вниманието ни. В главните роли ще влязат две млади дами, които, дори за краткото си време в индустрията, са успели да се докажат като неоспоримо талантливи. От 2018 насам кариерата на новозеландката Томасин Макензи, чиято екранна харизма силно напомня тази на Руни Мара, лети стремглаво нагоре. След като вече е играла в успешни и награждавани продукции като „Leave No Trace“ и „Джоджо Заека“, както и сестрата на Тимъти Шаламе в „The King“, ни предстои да я видим и в „Old“ на М. Найт. Шамалан.

Колкото до Аня Тейлър-Джой, ако 2021 е дори наполовина толкова успешна за нея, колкото беше 2020, пак ще е забележителна година. Младата актриса за пореден път доказа, че няма роля, която да ѝ се опре, а със сериала на Netflix „The Queen’s Gambit” придоби (напълно заслужено) още по-голяма световна популярност. С „Last Night in Soho” Тейлър-Джой прави своеобразно завръщане към „корените си“, предвид факта, че кариерата ѝ стартира с жанрови филми като „Вещицата“ и „На парчета“, и с нетърпение очакваме да видим какво ще ни предложи под режисурата на Райт.

last-night-in-soho-poster-2-900x1201

Нямаме и капчица търпение за спиращото дъха преживяване, което несъмнено и този път ни е подготвил Едгар Райт и стискаме палци премиерната дата да не търпи повече промени, за да се насладим на филма час по-скоро.

Настоящата премиерна дата на „Last Night in Soho” е на 23 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *