След удивителния успех на корейското кино през 2019, продължил с отглас през 2020, когато „Паразит“ спечели първо „Златна палма“, а впоследствие и четири награди на Американската киноакадемия, на отменения поради пандемията от коронавирус фестивал в Кан през 2020 бе селектиран най-новият филм на още един именит корейски режисьор Им Сан-су – „Heaven: To the Land of Happiness“. В навечерието на своя 60-годишен юбилей режисьорът е решил, че е крайно време да направи и англоезичен дебют в Холивуд.

Според Yonhap News Им Сан-су ще работи по адаптация на романа на Ричард ВайнSoho Sins“ – криминална история за убийство на жена, която познават буквално всички от арт-сцената на Ню Йорк. И новината, която се завъртя в медийното пространство, е свързана с желанието на режисьора да привлече Хю Джакман или Брад Пит като една от звездите в бъдещия му филм.

Не можем да отречем, че изборът на време за реализирането на „Soho Sins“ и особено потенциалният избор на актьор са супер-точни! Дори част от нашия екип, като тотални фенове на Джакман, са разколебани дали той или Пит биха се вписали по-перфектно в едно бъдещо кинопътешествие към тайните на Манхатън от близкото минало… В крайна сметка, който и да избере, едва ли ще сгреши.

Сред филмите, с които Им Сан-су е познат на публиката, са „Tears“ (2000), „The Good Lawyer’s Wife“ (2003), „The President’s Last Bang“ (2005), „The Housemaid“ (2010) „The Taste of Money“, който се състезава за „Златна палма“ през 2012, и късометражния „O Vampiro do Rio“, част от антологията „Рио, обичам те“ (2014). Подготовката на „Soho Sins“ се очаква да започне през лятото – дотогава трябва да е направил избора си, а ние ще проследим новините около бъдещия филм с интерес.

4_midi
Им Сан-су

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Yonhap News looks like an interesting news source – checked some of the Korean movie bis news –
    Then some of the K-pop news ….the world is such a fascinating, weird place –

  2. Интересното е, че романът е част от серията „Hard Case Crime“, в която са включени доста любопитни крими неща.