Кастинг новини за „The Foam Of Days” на Гондри

Досега не сме споменавали „The Foam Of Days”, освен в коментарите покрай останалите проекти на Мишел Гондри, които включват „The We and I” и „Юбик”, така че е крайно време да получи своя собствена новина, а нови кастинг подробности са чудесен повод за това.

Доста амбициозна екранизация по романа на Борис Виан „L’ Ecume des jours”, „The Foam Of Days” е историята на Колин и Клоуи, той – богат новатор, създал изумителен инструмент, тя – неговата съпруга, разболяла се по време на медения им месец, след като водна лилия влиза в белия й дроб. Единственият лек за Клоуи е винаги да бъде заобиколена от цветя, което бързо източва богатството на Колин. Това, разбира се, е възможно най-семпъл синопсис, защото романът, типично за Виан, не подлежи на обяснение.

Миналото лято стана ясно, че в главните роли ще видим Роман Дюри и Одри Тоту, и за приятна изненада, те все още са на линия. Според Variety, към тях ще се присъединят по-малко известните, но все пак обещаващи имена, Гад Елмале и Леа Сейду. Разбира се, нейното присъствие ни радва доста повече (тя прави особено добро впечатление в „Мисията невъзможна: Режим Фантом”, „Midnight in Paris” и „Робин Худ”, дори и в „Inglourious Basterds”, където ролята й е минимална), но и Гад не е за изхвърляне (той също участва в „Midnight in Paris”, както и в десетки френски заглавия, някои доста добри; в „Приключенията на Тинтин” също, но там едва ли сте го познали).

Очакваше се снимките на „The Foam Of Days” да започнат този март, но засега Гондри е зает с пост-продукцията на „The We and I”, така че сигурно ще трябва да почака малко. Какво значи това за „Юбик”, не ни се мисли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. ако има човек, способен да филмира произведение на Борис Виан, то това е Гондри.
    Гад Елмале не го харесвам основно заради режисьорските му филми, но ще видим…

  2. Даа, всъщност аз мислех, че и Шушу, той го е режисирал. Но тъй като му е сценарист (идеята и персонажа са от негови скечове…) го считам за „негов“ филм. И другата му роля, за която се сещам е в един супер жалък филм: La verité si je mens 2.