Великите Studio Ghibli са доказали през годините, че успяват да уловят интересни тенденции и да ги превърнат в добри истории. Традицията на рисуваната анимация е изключително ценна – факт, известен на всички почитатели, независимо от това, че светът навлиза все по-дълбоко в XXI век. Споменавали сме вече за проекта на сина на легендарния Хаяо Миязаки – Горо Миязаки, който с „Earwig and the Witch“ (доскоро познат като „Aya and the Witch”) се впуска в територията на компютърно генерираното триизмерно рисуване и създава шантава история за сираче, поело вещерско чиракуване.

Предлагаме ви да хвърлите поглед на японския трейлър на „Earwig and the Witch“ (в нея героинята все още носи познатото име Ая), излязъл в началото на месец декември, а после и на щатската интерпретация, чрез която разпространителите GKIDS разчитат да привлекат вниманието на публиката.

Малката Щипалка е чаровна, решителна и определено има потенциал да се превърне в истински забавна и неотстъпчива вещица, което си е сериозен бонус за всяко малко момиче, макар възрастните да не го разбират. В интерпретацията на английски език участват страхотният Ричард Е. Грант, Кейси Мъсгрейвс, Тейлър Пейдж Хендерсън (сирачето Щипалка), Ванеса Маршъл и Дан Стивънс (говорещата котка).

Не искаме да си спомняме, че именно Горо Миязаки е отговорен за ненужната никому рисувана интерпретация на „Tales From Earthsea“ и някак се надяваме „Earwig and the Witch“ да бъде нещо съвсем различно – най-малкото заради девойката, около която се върти историята. Признаваме, че този тип триизмерна анимация е от най-досадно плоските и непривлекателни неща ever, но след като Ghibli са се впуснали в това приключение – да видим как ще завърши то…

EpQNw-2XcAEo3zh

Първата среща с публиката на „Earwig and the Witch“ трябваше да се случи в Кан миналия май – сега това ще се случи на 30 декември 2020 в Япония по NHK, а GKIDS планират разпространение на филма (скоро?) след това в Северна Америка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *