Джейк Джиленхол и Миранда Ричардсън
Джейк Джиленхол и Миранда Ричардсън

В края на септември предстои да видим „Stronger” на Дейвид Гордън Грийн, вдъхновен от действителната история на Джеф Бауман – обикновен младеж, който губи двата си крака в резултат от атентатите по време на Бостънския маратон от 2013 г. Превъзмогвайки ужасяваща физическа и психическа травма, Бауман помага на властите да идентифицира един от извършителите и се превръща в символ на героизъм и въплъщение на израза „Boston Strong”.

Първият трейлър на „Stronger” ни накара да повярваме, че Джейк Джиленхол ще направи поредната си страхотна роля като Джеф Бауман, подкрепян от отлично изглеждащите Татяна Маслани като приятелката на Бауман Ерин и Миранда Ричардсън като майка му, но не успя да ни убеди, че филмът ще успее да избяга от капана на излишната патетика и мелодраматизъм.

Сега получаваме нов, международен трейлър, който като че ли ни допада една идея повече, но отново не успява да събуди в нас истинско желание да гледаме филма. Вижте как ще ви се отрази на вас.

Въпреки че не сме ентусиазирани (известна причина за това изиграва и фактът, че тази година вече видяхме един филм, посветен на бостънските атентати – „Денят на патриота”, при все че той беше ужасно различен), не отписваме съвсем филма и ако получи наистина добри отзиви, а предвид отличния творчески екип, това не е невъзможно, ще му дадем шанс.

Stronger

Режисьор на „Stronger” е Дейвид Гордън Грийн („Джордж Вашингтон”, „Снежни ангели”, „Ананас Експрес”, „Joe”, „Принц Лавина”), а сценарият (част от Черния списък за 2015) е дело на Джон Поломо, базиран на книгата на Джеф Бауман и Брет Уитър. В ролите са Джейк Джиленхол, Татяна Маслани, Миранда Ричардсън, Кланси Браун, Франки Шоу, Ейси Мартин и др.

Премиерната дата е 22 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *