Въпреки че продължаваме да твърдим, че е рано да гледаме нещо, посветено на 2020 година, преди тя да е приключила, очакваното „mockumentary“ „Death to 2020” на Чарли Брукър със сигурност е филм, който няма как да пропуснем. Припомняме, че това е проектът, за който разбрахме съвсем случайно, когато Хю Грант (в интервю за „Отмяната”) обяви, че снима заедно с Брукър. Това беше в началото на декември, а ето че вече имаме и първи трейлър, който ни показва, че финалният продукт ще дебютира на 27 декември.

Нямаме съмнение, че Чарли Брукър е успял да напише сценарий, обясняващ и осмиващ изминаващата година по неговия неповторим, мрачен и саркастичен начин. Death to 2020 indeed. Също така, освен Грант, още цяла банда от известни лица са се включили в проекта, което не е изненадващо – много актьори скучаха точно толкова, колкото и ние през тази година. Със сигурност възможността да работят с прекрасен писател като Брукър не е била обмисляна дълго.

Наистина имахме някои притеснения за „Death to 2020”, но се радваме да споделим, че трейлърът ни изглежда много свежо и забавно. Актьорите със сигурност са голям плюс. Кристин Милиоти и Лиса Кудроу имат по-„класически“ роли, докато Лесли Джоунс и Самюел Л. Джаксън практически играят себе си. Хю Грант пък е алкохолизиран историк, което е точно типа роли, в които много се кефим да го гледаме напоследък – възможно най-далече от „ромком“ миналото му. С удоволствие виждаме и Даян Морган, която спечели сърцата ни като медицинската идиотка Филомина Кънк в „Yearly Wipe”, който Брукър правеше години наред и която тук отново изглежда ще играе доста неадекватна личност. Любопитни сме да видим и Кумеил Наджиани, който не чуваме да говори в трейлъра, но името на героя му е „Барк Мултивърс“, изпълнителен директор на някакъв тип технологична компания – звучи ни като типа герой, който сам създава поводи да му се подиграваш.

Естествено, Чарли Брукър ще покрие всички теми, които занимаваха всеобщото ни съзнание през 2020-та, не само пандемията, но движението Black Lives Matter, политически фигури, технологичните гиганти и дори английската кралица, която също имаше изпълнена със събития година (колкото и да не ни се вярва, Хари и Меган се отказаха от кралското семейство през 2020). Интелигентният, сатиричен и мизантропски поглед на Брукър ни забавлява вече от години и със сигурност няма да пропуснем мислите му за безпрецедентната година, която и без това изглеждаше като излязла от неговото извратено подсъзнание.

Създател и изпълнителен продуцент на „Death to 2020” е Чарли Брукър заедно с дългогодишната си колабораторка Анабел Джоунс. Режисьори са Ал Кембъл и Алис Матиас.

Премиерата е на 27 декември в Netflix.

death-to-2020-poster-20201221

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *