„Tрансформърс 3”

Публикуваме тази новина поради две причини. Първо, защото се интересуваме от боксофис (както от българския, така и от американския) и второ, искаме да илюстрираме как не се правят нещата.

От Форум Филм България разпространиха официално прессъобщение (можете да го водите най-долу), в което съобщават, че „Трансформърс 3” стана най-касовата премиера на „Парамаунт” в България”. В него се споменава, че филмът е регистрирал 32 830 зрители 350 572 лева, с което изпреварва досегашния лидер „Шрек завинаги” (21 488 зр. и 255 658 лв.).

На първо четене няма нищо лошо. Доста студия прибягват до подобни заглавия, за да придадат по-голяма важност на филмите си, пък и тези 350 572 не са малко. Това е вторият най-голям уикенд за годината, следвайки „Карибски пирати: В непознати води” (64 321 зр. и 600 539 лв.), и общо деветият в класацията на всички времена. ОБАЧЕ! Никъде в съобщението не се споменава дали това е резултат за стандартния уикенд (петък-неделя) или целия дебют на филм, който стартира по кината още в сряда. Нали се сещате, че има малка разлика.

Освен това, от Форум филм споменават, че филмът е подобрил резултатите на „Аватар” в IMAX, като е „генерирал 6.77 пъти по-високи приходи от този формат, спрямо средните приходи за стандартните екрани. В сравнение, досегашният лидер „Аватар” е отбелязал 3 пъти повече приходи от IMAX 3D в премиерния си уикенд.” Но нито дума за това, колко са тези средни приходи, какъв процент от тези 350 572 лева са от IMAX, какъв е от обикновено 3D и т.н. Важното е да се генерират гръмки заглавия!

Но както и да е, очаквайте ни утре с Топ 20 и с коментар и анализ на нещата, такива каквито са. Разбира се, не се надявайте на данни за IMAX! Ще има да си поживеем, преди и у нас да започнат да се предоставят адекватни данни и статистики.

Ето и официалното прессъобщение!

ТРАНСФОРМЪРС 3 стана най-касовата премиера на „Парамаунт” в България

В IMAX 3D ТРАНСФОРМЪРС 3 подобри рекорда на  досегашния лидер „Аватар”

В премиерният си уикенд ТРАНСФОРМЪРС 3 счупи няколко рекорда. 3D зрелището на Майкъл Бей стана най-касовата премиера на „Парамаунт” студио до сега в България и остави зад себе си „Шрек Завинаги”. С приходи от 350 572 лв. от излизането на екран у нас, последната битка за Земята е гледана в 2D и 3D от общо 32 830 зрители. Това превръща продукцията във втората най-голяма премиера за тази година след „Карибски пирати: В непознати води”.

В Mtel IMAX ТРАНСФОРМЪРС 3 подобри резултатите на „Аватар” и генерира 6.77 пъти по-високи приходи от този формат, спрямо средните приходи за стндартните екрани. В сравнение, досегашният лидер „Аватар” е отбелязал 3 пъти повече приходи от IMAX 3D в премиерния си уикенд.

Любопитно е, че точно „Аватар”, с който 3D технологиите направиха пробив в световното кино, е свързан с ТРАНСФОРМЪРС 3 още от зараждането на проекта. Режисьорът Джеймс Камерън, близък приятел на Майкъл Бей, е човекът, който го насърчава да доразвие възможностите на 3D формата и да заснеме цялата продукция за трансформърите по този начин. Динамичен режисьор, с агресивен стил на снимане, Бей прегръща идеята и използва 3D камерите по доста рискован и съвсем нов начин. С типичния си усет за зрелището и ефектите, той вдига летвата още по-високо и превръща ТРАНСФОРМЪРС 3 в блокбастърът, който трансформира 3D-то.

В ТРАНСФОРМЪРС 3 Шая Лебьоф се завръща в ролята на Сам Уитуики, когато мистериозно събитие от миналото на Земята избухва в днешни дни и заплашва планетата с всеобхватна война, която дори трансформърите не могат да спрат сами, за да спасят човечеството. Сред хората, които ще се борят за оцеляването на планетата са красивата му половинка Карли (Роузи Хънтингтън-Уайтли), бившият таен агент Симънс (Джон Тортуро), гангстерът Епс (Тайрийс Гъбсън) и капитан Уилям Ленъкс (Джош Дюамел).

ТРАНСФОРМЪРС 3 се разпространява в България в 2D, дигитално 3D и IMAX 3D. Повече за филма може да научите на официалната българска Фейсбук страница: www.facebook.com/Transformers3D или на www.forumfilm.bg.

Саунтракът на ТРАНСФОРМЪРС 3 с водещото парче на Linkin Park “Iridescent”, също е вече на музикалния пазар в България от „Орфей Мюзик”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *