Всеки от читателите тук е наясно, че новина, в която става дума за Скарлет Йохансон, обикновено се подготвя с приоритет. В случая с нейния нов проект за Apple и A24 обаче се позабавихме малко доста заради ревността на главния ни редактор – това си е „негова“ тема, „негова“ любима актриса и той искаше да оформи и поднесе информацията. Но тъй като той е зает с „престижни“ телевизионни изяви, работа и семейни задължения (а от време на време и се „помотва“), в крайна сметка се налага някой друг да му свърши работата. И така…

Преди известно време The Hollywood Reporter публикува новината, че чаровната Скарлет Йохансон ще продуцира и ще участва в един съвсем-не-блокбастърен проект на А24 в партньорство с Apple, който се очертава като трилър със силни женски персонажи и който ще бъде просто задължителен за почитателите на качественото независимо кино. Бъдещият филм носи заглавието „Bride“, а негов режисьор ще бъде Себастиан Лелио.

Споменавали сме чилийския майстор на кинопровокации във връзка с „Gloria“ с участието на Джулиан Мур, „Disobedience“ с Рейчъл Уайз и Рейчъл МакАдамс и „A Fantastic Woman“ с поразителната Даниела Вега. Лелио ще напише сценария на филма в съавторство с две дами – Лорън Шукър Блум и Ребека Анджело, а най-вълнуващата част от новината е, че всъщност „булката“ ще се окаже едно истинско Франкенщайново чудовище!

Себастиан Лелио
Себастиан Лелио

Ролята на Скарлет Йохансон е на перфектната жена, създадена в лабораторни условия от амбициозен и плашещо изобретателен технологичен гений. Когато героинята ѝ разбира истината за нейното „рождение“ и обстоятелствата около него, тя се изтръгва от оковите, отблъсква попълзновенията на своя създател и бяга – попада директно в обществото на хората, където ще трябва да се справи с новия си живот, новата съдба и да овладее новите си сили. Ала съвсем скоро околните започват да виждат в нея проклето чудовище…

Не бихме посмели да се връщаме назад в историята на киното чак до 1935 година и „Булката на Франкенщайн“ с Борис Карлоф и Елза Ланчестър, но за създателите на „Bride“ вдъхновението от класиката е неизбежно и закономерно. Ето какво казва самата Скарлет за своята роля:

Много отдавна Булката трябваше да се освободи от сянката на своя прочут мъжки двойник. В работата ни с Ребека и Лорън, Себастиан и аз сме изключително развълнувани, че ще можем да еманципираме тази класическа анти-героиня, да вдъхнем нов живот в нейната история и да отразим промените, които виждаме в нашето настояще.

Нормално е след подобна информация да си помислим (както и всички останали колеги, които следят този тип новини), че „Bride“ ще бъде част от новата вселена от чудовища на Universal и Blumhouse, където попадат „Невидимия“ и подготвяните „Wolfman“ и „Дракула“, но за момента не ни е нужно да навлизаме в тези (мътни) води – важното е, че ще видим любимата ни Скарлет Йохансон в нещо супер-предизвикателно, режисирана от екстравагантен творец с опит в психологическото изследване на персонажи.

Няма яснота кога ще се снима „Bride“, но при положение, че Apple искат да завоюват нови позиции в „стрийминг-войните“ и с тази цел си партнират с А24, ще трябва да действат бързо и ефективно. С нетърпение очакваме още новини – и се заричаме този път да ги поднасяме навреме!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Много отдавна Булката трябваше да се освободи от сянката на своя прочут мъжки двойник.“

    Хаха.

    Ясна е работата.

    👎