Да не кажем голяма дума, но май има още надежда за холивудските студия и решенията, които те взимат. Всички си спомняме как Universal се сгромолясаха тотално с идеята си да създадат супер високобюджетна споделена вселена с известните си чудовища, започвайки с „Мумията” с Том Круз и изкарвайки пълен каст за поредицата, преди филмът да е излязъл. Това беше такъв генерален провал, че бързо стана ясно, че няма да се случи, и явно ги е накарало изцяло да си премислят стратегията.

Знаем, че е рано да поставяме надежди, но ето какво виждаме сега – Universal се съюзиха с иновативната хорър компания Blumhouse и направиха много добър филм за „Невидимия” – ниско бюджетен и изключително успешен в боксофиса, защото се фокусираха върху реално добра история и иновативен подход. И в момента, в който решиха да го направят, публиката се изля в кината. Да не повярва човек. А сега по всичко личи, че са на път да вземат още едно решение в същата посока.

Blumhouse са сключили сделка с Карин Кусама тя да режисира филм за Дракула – друго от чудовищата на Universal. И докато проектът все още не е официално в ръцете на Universal, Blumhouse имат „first-look” сделка с тях, така че е практически невъзможно филмът да отиде при друго студио. Защо смятаме, че това е решение, сочещо към (надяваме се) новата и подобрена стратегия на Universal? Защото Карин Кусама досега е режисирала много добри филми, пръв сред който веднага поставяме „Поканата” – страхотен хорър-трилър с чудесно изградено напрежение и фокус върху персонажите. Последният ѝ филм пък – „Destroyer” , може да не ни е толкова любим, но също беше силен, чудесно използващ жанра си, фокусиран върху героите и отношенията им.

За предстоящия „Дракула” („Dracula“) Кусама ще се съюзи с Фил Хей и Мат Манфреди, които ще напишат сценария, както са го правили за предишните ѝ два филма. Ако наистина ни се сбъднат мечтите, това значи, че реално имаме вероятност да видим втори филм за едно от легендарните чудовища, поверен в ръцете на екип със собствена визия, с индивидуален подход, който знае как да прави филми не „с мащаб”, а с много силно емоционално влияние и истински добра история.

Знаем, че е рано да обявяваме, че това е новата печеливша стратегия – именно това бързане закопа Universal предишния път. Но със сигурност ще следим развитието на проекта с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Супер новина! „Поканата“ беше великолепен, „Destroyer“, макар по-слаб, също ми достави голямо удоволствие. Много обещаващ избор, а за нови интерпретации/адаптации на Дракула лично в моя свят ВИНАГИ има място <3

  2. Blumhouse – компанията, която търси дребни монети под дивана, прави нискобюджетни хоръри с тях, които се превръщат в хитове сред публиката и възвръщат бюджета си х10-20. Не всичките им филми са добри, но се радвам, че през последните години дадоха урок на Холивуд, че не е необходимо да влагаш 200млн в един филм, за да има успех. Дано им се получи и с „Дракула“.

  3. Дракула Неразказан ми хареса. Щеше да е по-добре да наблегнат на хоръра, вместо екшън-фентъзи, но пак си го биваше. Изглежда сега така ще подходят.