Наскоро говорихме за двойствената ни реакция към новината, че Антоан Фукуа ще режисира римейка на чудесния датски филм „The Guilty” с Джейк Джиленхол в главната роля. От една страна е искреното ни вълнение, че Джиленхол се заема с нова интересна роля, както и че екипът вероятно ще има възможност да снима сравнително лесно, дори и в днешната ситуация. От друга страна е съмнението ни, че Антоан Фукуа е най-подходящият избор за този проект, тъй като той основно работи по екшъни.

Нека първо припомним, че в оригиналния „The Guilty” се разказва за полицай, който е понижен да приема обаждания на спешната линия на полицията. Той случайно попада на паникьосаното обаждане на отвлечена жена и впряга всичките си ресурси на разположение, за да ѝ помогне, без да напуска поста си на спешната линия. Филмът в огромната си част се развива в затворена стая и следи само полицая и неговите действия.

От новата информация, която разбираме за проекта, започва да личи, че американският римейк ще има доста сериозни разлики с оригиналния филм – наети са множество отлични актьори, които да подкрепят Джиленхол. Списъкът е поведен от прекрасните Итън Хоук и Пол Дейно, а към тях се присъединяват и Питър Сарсгард, Райли Кио и Бил Бър, както и куп млади актьори. Такъв страхотен каст, разбира се, няма как да не бъде добра новина и загатва, че в проекта се вкарва сериозно количество пари и ще се цели към широко разпространение, а вероятно и награди.

Показва ни обаче и това, че със сигурност римейкът няма да е изцяло верен на оригиналния филм на Густав Мьолер – там полицаят имаше началник смяна в телефонния отдел, няколко колеги с по 1-2 реплики и партньора му в полицията, който вършеше цялата физическа работа по случая. Наетите актьори са прекалено добри и известни, че да им бъде дадено същото минимално количество екранно време, каквото беше предоставено на датските им колеги в поддържащите роли.

Всичко това всъщност ни кара да си мислим, че филмът, който Фукуа и Джиленхол подготвят, може да не е същият като оригиналния „The Guilty”, но това не е задължително лошо. Да, датският филм е чудесен, но който се интересува, може да го гледа. Ако динамичното дуо зад „Обратен гард“ са намерили начин да разширят света на филма и да го направят дори по-богат, без да забравят покачващото се напрежение, което направи първия филм толкова интересен, възможно е да успеят да ни предложат нещо различно, но също толкова ценно.

Режисьор на „The Guilty” е Антоан Фукуа, а адаптираният сценарий е дело на Ник Пизолато („True Detective”). Пълният актьорски състав включва Джейк Джиленхол, Итън Хоук, Пол Дейно, Бил Бър, Райли Кио, Байрън Бауерс, Дейвид Кастанеда, Кристина Видал, Ейдриън Мартинес, ДаВайн Джой Рандолф и Бо Нап.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *