Истински не знаем как да подходим и какво да кажем за най-новата филмова хрумка на Дуейн Джонсън, а именно намерението му да възроди филмовата поредица „Кралят на скорпионите” („The Scorpion King“). Изглежда обаче, че точно с подобни идеи Скалата става най-високо платеният актьор в Холивуд вече две години подред (според Forbes), въпреки че този път той няма да обуе сандалите, а ще влезе в ролята на продуцент на филма.

Макар че Дуейн Джонсън е супер зает в момента, дори и в условията на световна пандемия (припомняме, че той участва в главната роля в един от новите и мащабни проекти на DC „Black Adam“, а наскоро стана ясно, че отново ще си партнира с Емили Блънт), той все пак намира време за нови идеи, които са му присърце.

Всички помним (не задължително с добро), че кариерата на този голям, но ужасно харизматичен актьор, който беше познат само на онези, следящи развитието на WWE (Световната федерация по кеч), стартира именно с изиграването на Краля на скорпионите – първо, за няколко минутки в „Мумията се завръща“, а после и в соловия „Кралят на скорпионите”. Затова дори ние трябва да си признаем, че има нещо трогателно в това, че след всички тези години, Скалата взема решението да се върне (по един или друг начин) към образа.

За тези, които не са запознати с този безумен „хит”, ви припомняме оригиналния синопсис на първата (точно така първата) част от поредицата „Кралят на скорпионите”.

Преди 5 000 години жестокият и амбициозен войн Мемнон е вярвал, че му е отредено да властва над всички племена в пустинята. С помощта на своята красива магьосница Касандра, която предсказва всички битки, той никога не е губел битка. Но един смел и горд мъж се осмелява да се изправи срещу силите на злото и отвръща на огъня с огън! Благодарение на уменията си, кечистът-сензация Скалата се превъплъщава в образа на непобедим воин и безмилостен убиец, който се изправя срещу цяла империя, за да се превърне в легенда и да обедини една нация.

Новият „Кралят на скорпионите” в момента е в начален стадий на продукция, а предвид неясното бъдеще на киноиндустрията, е рано да си говорим за дати или сюжет (вече е намекнато, че действието ще бъде модернизирано и ще има някои големи промени). Кой ще стане новият Крал на скорпионите също не е ясно, но това, което знаем, е, че Дани и Харъм Гарсия ще продуцират заедно с Джей Полидоро и Тони Дукре, а сценарият ще е дело на Джонатан Хърман („Бандата от Комптън”).

Надяваме се, че този рибут/продължение (или каквото там ще бъде) на „Кралят на скорпионите” („The Scorpion King“), ще е по-добър от останалите (даже ни им знаем бройката) части на поредицата, които дори не си заслужават да бъдат споменавани. А ние обещаваме да ви държим в течение около най-новото и интригуващо холивудско приключение на Дуейн Джонсън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *