Нов ден, нов голям филм, който ще пропусне кината и ще дебютира директно онлайн. Точно така, подготвяната от Робърт Земекис нова екранизация по „Вещиците“ („The Witches“) на Роалд Дал няма да бъде отложена във времето (както се случва с толкова много филми, последният от които „Смъртта може да почака“), а ще се появи в стрийминг платформата HBO Max след има-няма двадесет дни. Предвид това развитие на нещата, не е изненадващо, че накуп получаваме първи трейлър, плакати и няколко снимки.

Вещиците” на Дал разказва за едно смело момче, което е приютено от норвежката си баба, след като автомобилна катастрофа отнема живота на родителите му. Двамата са принудени да се изправят срещу сборище английски вещици, прикриващи се под образите на обикновени приятни дами, които ненавиждат децата и искат да ги превърнат в мишки. Едноименният филм на Земекис запазва рамката на историята, но пренася мястото на действието (и променя расата на главния герой, ако това има значение за вас) в „Готически юг“ на САЩ през 1960-те години. Той също така изглежда и доста по-семейно ориентиран, отколкото предишната екранизация от 1990 на Никълъс Роуг с Анджелика Хюстън.

Припомняме, че в тази нова версия на „Вещиците“ в ролята на главната вещица влиза Ан Хатауей, а в останалите роли са Октавия Спенсър, Стенли Тучи и Джазир Бруно. Вижте трейлъра.

За съжаление, трейлърът не ни допадна кой знае колко. При все че се радваме да видим част от тона, атмосферата и стилистиката на „Смъртта ѝ прилича“, който доста харесваме, тук се надявахме на нещо по-различно – на малко по-зряла адаптация. От дизайна на продукцията до изпълнението на актьорите (силно преиграващи), всичко във „Вещиците“ крещи „не особено смел семеен филм“. Това, разбира се, не означава автоматично, че крайният резултат ще е лош. Проблемът е, че дори и като приемем факта, че ще гледаме нещо, предназначено за най-малките, пак не откриваме кой знае колко плюсове. Единственото, за което можем да закрепим надеждите си, са имената на Робърт Земекис (въпреки че отдавна не е правил нищо значимо), съсценариста Гийермо дел Торо и Алфонсо Куарон, който е сред продуцентите.

В добавка вижте поредица снимки и два плаката.

the-witches-stanley-tucci-octavia-spencer the-witches-octavia-spencer-stanley-tucci the-witches-octavia-spencer the-witches-mice the-witches-jahzir-bruno the-witches-image-2 the-witches-anne-hathaway-image the-witches-poster-1-20201003 the-witches-poster-2-20201003Режисьор на „Вещиците“ („The Witches“) е Робърт Земекис („Завръщане в бъдещето“, „Кой натопи Заека Роджър“, Форест Гъмп“, „Контакт“, „Корабокрушенецът“), който е и сценарист заедно с Кения Барис и Гийермо дел Торо, по романа на Роалд Дал. В ролите са Ан Хатауей, Октавия Спенсър, Стенли Тучи, Джазир Бруно, Крис Рок, Кристин Ченует и др.

Премиерата е на 22 октомври по HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments