Pinocchio

Отдавна не сме чували нищо за Пинокио (Guillermo del Toro’s Pinocchio) на Гийермо дел Торо – съвместен проект с The Jim Henson Company (и Pathe), който гениалният режисьор обяви през 2008 – но сега най-накрая продукцията започва и то доста обещаващо. Deadline представят няколко кадъра и те са интересна комбинация от неповторимия стил на Дел Торо и илюстрациите на Крис Гримли, които режисира заедно с Марк Густафсон.

Ето какво казва самият Гийермо дел Торо за проекта, който изглежда страшничко, но е насочен към деца на 10 или повече години:

Във всяка приказка или история за деца трябва да има нещо мрачно – нещо, което братя Грим, Ханс Кристиан Андерсън и Уолт Дисни са знаели много добре. Често казваме, че нещо е в стила на Disney, но повечето хора са забравили колко страшни са най-добрите им  анимации. Включително и децата в Пинокио, които се превръщат в магарета. Ние искаме да представим един Пинокио, който е по-близо до написаното от Колоди. По-сюрреалистичен  и малко по-мрачен от тези версии, които сме виждали досега. Синята фея е духът на мъртво момиче, Пинокио има халюцинации, има и няколко много опасни и страховити момента. Но историята има и много комедия и красота. Пинокио е един от страхотните герои, чиято чистота и невинност му позволяват да премине през мрака без да загуби душата си.

Pinocchio

Дел Торо е написал сценария на „stop-motion” анимацията доста отдавна, но през 2008 го доизкусурил:

Оставих сценария заради Лабиринтът на фавна и когато през 2008 с Матю се върнахме към него добавихме страхотни идеи, които го направиха по-забавен и по-енергичен. И включихме Ник Кейв, защото за мен беше важно да намерим верния тон и голяма част от това е музиката към филма. Но не намерих време да режисирам аз.

Ако се чудите кой е Матю, става дума за Матю Робинс (Мимикрия, Don’t Be Afraid of the Dark и предстоящия At the Mountains of Madness). Едва ли имате нужда от разяснения кой е Ник Кейв и защо е добра новина, че и той е забъркан в Пинокио. Сред останалите участници са гениите от McKinnon and Saunders (на тях благодарим за Фантастичният Мистър Фокс и Булката труп), които ще отговарят за „stop-motion” куклите и 3D елементите на филма.

Pinocchio

Жалко, че Дел Торо няма как да е режисьор, но по-добре да се съсредоточи върху At the Mountains of Madness , а и след като той е спокоен, че Пинокио е в добри ръце, и ние сме спокойни:

Създадохме основните елементи и герои, познаваме настроението и усещането, създадохме библия. Снимането на „stop-motion” анимация отнема много време, но имаме подходящия екип и аз ще присъствам за дневни или седмични проверки.

Доколкото разбираме, на планетата на Гийермо дел Торо сънят се счита за пълна загуба на време…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. скрийншотовете са ослепително красиви – присъщо за Негово Величество дел Торо 😀 Тоя човек има безпрекословната ми подкрепа след "Лабиринтът на фавна" – определено филмът на десетилетието за мен.