Така става. Вчера си говорихме за набиращия все по-голяма популярност антологичен формат и за пренасищането със сериали (а и филми), което неизбежно води до спад в качеството на голяма част от проектите, стигащи до екран. Споменахме също и че вече трябва да има нещо специално, за да обърнем внимание на някое ново заглавие, каквото е „Soulmates“. Причината, поради която този сериал привлича интереса ни, е темата, както и творческият екип, пред и зад камерата.

Действието на „Soulmates“ се развива 15 години напред в бъдещето, когато учените са направили откритие, което променя живота на всички хора на планетата – тест, който недвусмислено показва коя е вашата сродна душа. Край на безбройните срещи и загубени години с неподходящи партньори – вече може да започнете „щастливия си живот“ веднага. Всеки един от шестте епизода на сериала ще разкаже историята на една двойка, събрана от теста.

Дали обаче всичко е толкова розово, колкото звучи? Вижте какво подсказва първият трейлър.

Не сме „уау“, но не очакваме и сериал с подобен „премис“ да предложи трейлър, който да „отвинтва глави“. Със сигурност обаче, желанието ни да гледаме сериала е голямо. Тук трябва да отбележим, че ако всичко ви напомня на удължен и развит епизод от „Black Mirror“, това съвсем не е случайно. Един от създателите на „Soulmates“ е Уил Бриджис , който е работил като сценарист на два епизода в изключително популярната фантастична (и доста мрачна) антология на Чарли Букър.

Лошо няма, дето се вика, но макар и да сме големи фенове на „Black Mirror“ се надяваме „Soulmates“ да предложи нещо по-различно. Надеждите ни за това падат на раменете на другия създател на сериала Брет Голдстийн, който участва като сценарист и актьор в добре приетия (и вървящ в момента) „Ted Lasso“. Между другото АМС, които продуцират и разпространяват сериала, вече го одобриха за втори сезон още преди дебюта на първи епизод, което би трябвало да е някакъв допълнителен атестат за качество.

Актьорският състав на „Soulmates“ включва Малин Акерман, Сара Снуук, Чарли Хийтън, Бетси Бранд, Соня Касиди, Кингсли Бен-Адир, Шамир Андерсън и др.

Премиерата е на 5 октомври по АМС.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *