Излезе трейлър на един от по-страничните проекти на Marvel, наречен „Хелстрьом” („Helstrom”), който ще се излъчи в стрийминг платформата на Hulu следващия месец. Когато предишният път споменахме за този проект, той беше един от двата (заедно с „Ghost Rider”), които Marvel подготвяха в телевизионната им вселена, която е обвързана по-скоро с „Агентите на ЩИТ“ и има само бегла връзка с голямата им киновселена.

Оттогава обаче в самото студио настъпиха доста сериозни промени, Джеф Лоуб, който преди продуцираше Marvel-телевизионните проекти, вече го няма, а Кевин Файги съблюдава всички високобюджетни продукции, които са тясно свързани с филмовата вселена като „WandaVision” и „The Falcon and the Winter Soldier”. И докато явно „Хелстрьом” е завършен и ще излезе, „Ghost Rider” беше махнат от календара по-рано през годината и предполагаме, че с този сериал ще се затвори това „странично“ крило на Marvel продукциите – забележете, че дори думата Marvel не се появява в трейлъра, а принципно би трябвало да е силен маркетингов коз.

Въпреки очевидното разграничаване на Marvel Studios от този проект, трейлъра ни изглежда доста приличен като зловеща атмосфера, в която сериалът (който е стриктно рекламиран като хорър и подходящ за хелоуински сезон) явно се цели. Историята ще се завърти около Деймън Хелстром и сестра му Ана, които са деца на известен сериен убиец. Освен че това със сигурност няма как да им се е отразило добре на психиките, от трейлъра се вижда, че явно и майка им не е съвсем с всичкия си, а Деймън и Ана ще се борят да предотвратят някакъв свръхестествен ужас от това да бъде отприщен на човечеството, докато менажират собствените си сложни взаимоотношения.

В ролята на Деймън ще видим Том Остин, а в тази на Ана – Сидни Лемън. И двамата са сравнително непознати лица с епизодични роли в разни сериали като „Misfits” и „Succession”, но всъщност и от двамата за момента нямаме никакви впечатления. Това обаче не е проблем – атмосферата от трейлъра общо взето ни интригува, харесваме проекти на комикси, които са по-мрачни и плашещи от стандартните напълно мейнстрийм истории и имаме надежда, че може и да се получи нещо интересно.

Шоурънър и главен продуцент на „Хелстрьом” („Helstrom”) е Пол Збишески. Всички десет епизода ще бъдат пуснати в платформата на Hulu на 16 октомври, а в родния ефир сериалът ще може да се гледа (с двойни епизоди) всеки четвъртък от 22:00 часа по Fox, като премиерата е на 19 ноември, четвъртък.

5157591

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *