Филмовата вселена на Marvel (или MCU, както я знаят всички фенове) отдавна присъства на малкия екран с редица поредици, дело на различни телевизионни, кабелни и стрийминг компании, но сега е ред на първия сериал (от много предстоящи), продуциран от самите Marvel Studios, който бележи нов крайъгълен камък в амбициозен план на студиото за развитие на героичния им всемир. Този сериал трябваше да бъде „The Falcon and the Winter Soldier”, но пандемията от коронавирус промени първоначалния график и сега честта се пада на „WandaVision”.

Както подсказва заглавието, „WandaVision” е посветен на добре познатите на феновете герои Уанда Максимоф и Вижън, като в ролите се завръщат титулярните изпълнители от кино филмите Елизабет Олсън и Пол Бетани. Действието се развива след събитията в „Отмъстителите: Война без край“ и „Отмъстителите: Краят”, при които, както вероятно знаете, Вижън намери смъртта си. Как тогава е жив? Ами, не е съвсем ясно. Може да видите първия трейлър на сериала и да опитате да разберете.

Не сме сигурни, че при обявяването му „WandaVision” влизаше в предстоящите заглавия на Marvel Studios, които ни вълнуват по някакъв начин, но още с първите кадри, които видяхме в началото на годината, нещата се промениха и сериалът стана от тези, които очакваме с най-голям интерес. Този трейлър затвърждава усещанията ни за нещо откачено и интригуващо и сме нетърпеливи да разберем какво са измислили авторите му. Наистина се надяваме да получим нещо различно и качествено.

Освен Елизабет Олсън и Пол Бетани като Уанда и Вижън, в „WandaVision” ще видим и още познати лица и герои, сред които Кат Денингс като Дарси Люис от „Тор“, Рандал Парк като агент Джими Уу от „Ант-Мен и Осата“ и Тейона Парис като възрастната Моника Рамбоу от „Капитан Марвел“. В сериала участва още и чудесната Катрин Хан.

Вижте няколко допълнителни снимки, както и официален постер.

wandavision-i1-20200921 wandavision-i3-20200921 wandavision-i2-20200921 wandavidion-poster-20200921

Създател и сценарист на „WandaVision” е Джак Шейфър, която е автор на сценариите на „Капитан Марвел“ и предстоящия „Черната вдовица“. Режисьор е Мат Шакман („Mad Men“, „Game of Thrones“, „Fargo“). Още веднъж, в ролите са Елизабет Олсън, Пол Бетани, Кат Денингс, Рандал Парк, Тейона Парис, Катрин Хан, Фред Меламед, Дебра Джо Туп и др.

Премиерата е предвидена за декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments