Пандемията от коронавирус повлия не само на премиерите на големите световни продукции, но и на доста малки, включително и българските. Един от пострадалите филми беше „Пепел върху слънцето“, който трябваше да дебютира през март, но впоследствие датата му се измести за края на октомври. Днес обаче филмът ще осъществи първата си среща с публиката на фестивала „Златна роза“ във Варна и по този повод решихме да обърнем внимание на първия му тийзър трейлър, който пропуснахме, когато дебютира през далечния февруари.

Пепел върху слънцето“ бележи режисьорския дебют на Богомил Калинов, а в основата на историята е книгата на проф. Златимир Коларов „Illusio Magna“, която  разказва за журналистическо разследване на предполагаема лекарска грешка. В главните роли са Юлиан Вергов и Силвия Петкова. Вижте тийзъра.

Продуцентът на филма Калин Калинов смята, че „историята е нестандартно разказана“ и вярва, че е „доста въздействаща“. Може. Ние по традиция не коментираме трейлъри на български филми, но вие спокойно може да го направите в съответната секция по-долу, като споделите болката си (а защо не и радостта си) от това, което виждате в рекламата и което очаквате от „Пепел върху слънцето“.

В добавка ви предлагаме синопсис на филма и официалния плакат.

Пепел върху слънцето“ проследява историята на д-р Стефан Стефанов, обвинен в лекарска грешка, която води до смъртта на пациент и до огромен медиен скандал. В същото време здравето на лекаря се влошава и той трябва да бъде хоспитализиран. В хода на журналистическото си разследване младата и амбициозна журналистка Антония се опитва да сглоби парчетата от живота и професионалната практика на д-р Стефанов. Тя търси истината между двете гледни точки  – тази на лекаря и на дъщерята на пациента.

Пепел върху слънцето

Режисьор на „Пепел върху слънцето“ е Богомил Калинов, който е и сценарист наравно с брат си Калин Калинов и Златимир Коларов по книгата „Illusio Magna“ на проф. Златимир Коларов. В ролите освен Юлиан Вергов и Силвия Петкова ще видим Ники Илиев, Павел Поппандов, Николай Станоев, Стефан Денолюбов, Ирини Жамбонас и др.

Премиерата е на 30 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ако не е фолклорен екшън-трилър или панелна драма с битов хорър, ще е лекарски сапунен псевдореализъм. Дано скоро видим опити на българските филмови продуценти и в други жанрове 🙂

  2. Плакатът е колаборация между Откраднат живот и Под прикритие.

    1. Има и малко от Avengers: Infinity War 🙂